Bivirkninger av Baytril Enrofloxacin

July 27

Bivirkninger av Baytril Enrofloxacin

Baytril er merkenavnet for antibiotika enrofloxacin og er godkjent av FDA for bruk i dyr bare. Enrofloxacin er klassifisert som en fluoroquinolone antibiotikaresistens og er vanligvis foreskrevet for en rekke bakterielle infeksjoner i hundene, inkludert åpen sår, luftveier, urin-skrift og hudinfeksjoner. Enrofloxacin dreper bakterier ved å hindre produksjon av bakterier DNA, ifølge PetPlace.com. Som med alle medisiner, har enrofloxacin noen bivirkninger.

Allergi

Allergi mot antibiotika er en årsak til bekymring og en felles bivirkning av Baytril. Tegn på en allergisk reaksjon er "hevelse i ansiktet, elveblest, skrape, plutselige utbruddet av diaré, oppkast, sjokk, beslag, blek gums, kaldt lemmer eller koma," leger Foster og Smith apotek. Hundene viser noen av disse symptomene bør tas til veterinæren umiddelbart.

Atferdsendringer

Hundene med eksisterende sentrale nervesystemet lidelser (som epilepsi) kan lide økte beslag aktivitet når du tar enrofloxacin; Slik er enrofloxacin ikke anbefalt for disse dyrene. Sjeldne atferdsendringer som angst, depresjon, svimmelhet og hallusinasjoner har også blitt rapportert.

Fordøyelsessystem problemer

Baytril kan forårsake tap av appetitt, diaré og oppkast. Dette kan være direkte knyttet til en allergi medisiner eller en separat bivirkning av antibiotikaet selv. Leger Foster og Smith tilrå har masse drikke tilgjengelig for en hund å ta Baytril for å sikre at det ikke blir dehydrert, en tilstand forverret av oppkast og diaré.

Interaksjoner

Hunder å ta syrenøytraliserende midler eller andre former for magen beskyttere eller jern ikke bør ta enrofloxacin, advarer PetPlace.com. Enrofloxacin kan samhandle negativt med disse typer medisiner og bør bare kombineres under oppsyn av hundens veterinær.

Leddskader

Ung hundene varierer i alder fra 4 til 28 uker bør ikke gis Baytril på grunn av felles brusk skader. Valper tar Baytril kan utvikle hevelse i leddene og bli halt, ifølge PetPlace.com. Bare i sjeldne tilfeller, og under strengt oppsyn av veterinær, bør en valp få Baytril.