Hvordan å temme en feral katten

November 23

Konvensjonell visdom sier at feral kattene kan ikke temmes, bare kattunger. Som det så skjer, skjer konvensjonell visdom bare for å være galt. Ja, det er noen feral kattene som synes å foretrekker friluftsliv og aldri justere lykkelig å leve livet til en pet, men andre ferals synes helt fornøyd å sove inne og fôres regelmessige måltider. Det avhenger bare av katten - og hvordan du nærmer deg det. Selv om disse teknikkene ikke er en garanti for at du kan temme de tøffeste stredet katten og ha ham purring ved foten av sengen innen en uke, de minst vil hjelpe deg å nå ut til noen dårlig kattunge hvem ville virkelig heller være i ut kaldt hvis bare hun kunne overvinne sin frykt for deg.

Instruksjoner

• Bruke mat som en tablett (eller som et tegn på vennskap). Hvis du lar mat utenfor i et sted hvor den feral katten er sannsynlig å finne den, kan du gradvis flytte maten fat nærmere og nærmere huset så katten blir vant til å være på dørstokken, minst.

• Prøv å finne ut hva ganger katten kommer ut å spise maten, og deretter se for katten. Først bør du se fra et vindu for ikke å skremme katten, men så bør du prøve å vente utenfor så katten blir vant til synet av du.

• Forsøk noen milde lidenhet bør katten tillate du å nærme seg uten kamp. Det ville være best å gjøre dette med hansker for å unngå muligheten for å få riper eller bitt av en katt som ikke har blitt vaksinert på en stund (eller noensinne).

• Løft katten i armene dine når du har gjort det til scenen der all-over lidenhet er tillatt. På dette stadiet kan du bære katten inn i huset og prøver å introdusere ham til gleden av indoor lever. Bør du ikke har tid eller tålmodighet til å gå gjennom trinnene 1 til 3, kan du bruke en human felle å fange katten og deretter transportere ham innendørs, men du vil ha mye vanskeligere overbevise ham å bo.

• Begrense katten å en rom eller område av huset først og vise henne hvor du finner henne næringen og vann boller. Plasser henne i søppel boksen også (eller bare vise det til henne hvis du ikke har nådd rørende scenen ennå). Katter faktisk finne ut hele søppel boksen rutine ganske fort, som de foretrekker å begrave deres avføring.

• Tilbringe tid med katten i dette lukkede området så han vil bli brukt til deg. Prøv å bli seg pleide å din tilstedeværelse, og til slutt til touch. Du kan vente til han starter en kontakt, hvis du foretrekker, men skal du trenger å røre ved ham før han er villig til å la deg, bryte ham opp i et teppe mye som du ville gjøre til en katt som måtte bli medisinert. Vær svært forsiktig når du gjør dette, men, og snakke beroligende mens forsiktig stryke ham.

• La katten ut av lukket rom når hun synes komfortabel med det, og med deg. La henne utforske huset for litt, men sørg for at hennes mat og søppel boksen opphold i et område hun kan bruke som sin egen privat "retreat" når hun ønsker å komme bort fra resten av husholdningen. Dette kan være et midlertidig arrangement for noen ferals (spesielt de unge), men andre trenger å trekke seg (og kanskje selv ønsker å tilbringe mesteparten av sin tid der) for resten av livet. Selv om katten din foretrekker å henge i et skap eller under en seng, men er dette et langt bedre (og lettere) liv enn hun ville ha om hun var fortsatt ute på gaten.

Tips og advarsler

  • Hvis en kvinne feral som har vært skeptisk til du plutselig varmes opp og blir hengiven, sjekke nærområdet som hun kan ha kattunger i nærheten. (Det samme gjelder en kvinne feral som plutselig blir mer skeptisk til / fiendtlig, som forskjellige mama katter reagerer på ulike måter.)
  • Få katten til veterinæren for skudd så snart som mulig; få deg til legen så snart som mulig bør du være skrapte eller bitt av en unvaccinated katten.