Hvordan tolke ordenstallet regresjon

April 1

Ordenstallet regresjon er en form for logistisk regresjon som er nyttig når avhengige variabelen er ordinal--dvs når nivåene av svaret har en ordre, men ingen presis forskjeller mellom dem. For eksempel, hvis den avhengige variabelen "hvor mye vil du støtte Obama?" og valgene er "veldig mye", "litt", "ikke mye" og "ikke alle" da de har en bestemt rekkefølge, men det er ikke klart om forskjellen mellom "svært mye" og "litt" er den samme som mellom "litt" og "ikke mye". Uavhengige variablene er alder og rase/etnisk gruppe.

Den eksakte formen for resultatet vil avhenge av hvilke statistiske programmet du brukte, men de har visse ting felles.

Instruksjoner

• Tolke odds forholdstallene. Disse kan være samtale ORs eller odds prosenter eller exp(B).

Hvordan tolke oddsen prosenter avhenger om uavhengige variabelen er numeriske, for eksempel alder, eller kategoriske--for eksempel rase/etnisk gruppe.

For både numeriske og kategoriske variabler angir odds forholdet forholdet mellom oddsen for et bestemt svar i forhold til neste lavere svaret på den avhengige variabelen skalaen. I eksemplet, hvis du fikk en odds forholdet mellom 9 for alder, det ville bety at for hvert år av alderen, oddsen for å si "ikke mye" versus. "ikke alle" endre med en faktor på 0,9. Tilsvarende forandre vil oddsen sier "litt" versus "ikke mye" med en faktor på 0,9, som oddsen sier "mye" versus "litt."

Kategoriske variabler for er tolkningen knyttet til noen referansegruppe, som enten har ingen odds ratio skrives ut, eller én av 1.0. I eksemplet kan referansegruppen være "Hvit". Hvis "Black" hadde en odds ratio 2.0, den ville sjanser av en svart person si "ikke mye" kontra "ikke alle" var 2.0 ganger de en hvit person, og tilsvarende for "litt" kontra "ikke mye" og "svært mye" versus "litt".

• Tolke p-verdier. Dette kan være kalt "Sig." eller "Pr >". De angir hvor sannsynlig det er at hvis det var virkelig ingen innvirkning i befolkningen som prøven ble trukket, vil du få resultatene som ekstrem eller mer ekstreme enn dette.

• Undersøke spådd sannsynlighetene. En annen måte å se på resultatene av en ordenstallet regresjon er å ha programmet utgang sannsynligheten for hvert svar på den avhengige variabelen for hver kombinasjon av de uavhengige variablene. I eksemplet vil dette gi deg sannsynligheten for en svart 34 år gamle sier "Takk", og alle andre kombinasjoner. Dette er ofte klarere og mer intuitiv, spesielt for personer uten statistikk bakgrunn.