Korsbånd reparasjon for hundene

November 25

Plutselig eller gjentakende bakside Ben klagesang i en hund kan være et symptom på cruciate ligament skader. Alvorlighetsgraden av tilstanden, avhenger av om ligament er helt eller delvis utløst (revet) og vekten av hunden. Kirurgisk reparasjon av skadet ligament er ofte anbefalt for større hundene.

Kneleddet

Kneleddet er dannet av tre ben bein. Det femur Ben, lange ben som festes på hoften, danner den øverste delen av kneet. Tibia, benet som spenner over kne og ankel, danner den nederste delen av kneet. Patella benet danner kneskål. Koble disse tre bein er leddbånd eller fibrøse band av vev. To cruciate leddbånd krysskravering i felles mellom tibia og femur. Den kraniale korsbånd ligger nær fronten av beinet caudal cruciate ligament ligger nær baksiden av leggen. Disse leddbånd funksjon å holde tibia og femur på plass og hindrer dem i å skyve over hverandre.

Sprukket korsbånd

En sprukket korsbånd beskriver en ligament som har blitt revet skade eller degenerativ sykdom. Bestemt arter er høyere risiko for korsbånd degenerasjon og er mer utsatt for brudd. En hund med en sprukket korsbånd vises med en etappe (vanligvis bak) som er så smertefullt at han ikke vil sette vekt på det å gå. Skallen korsbånd ruptur er den vanligste kneskade i hunder mens caudal korsbånd brudd er svært sjeldne.

Kirurgi

Hundene under 30 pund ofte krever ikke kirurgiske inngrep. Strenge confinement, anti-opphissende medications og vekttap er ofte foreskrevet for disse mindre hundene. Seksti prosent av mindre hundene forbedre betraktelig innen seks måneder. Kirurgi kan være anbefalt hvis ingen forbedring sett innen seks å åtte ukens. Hundene tyngre enn 30 pounds kreve nesten alltid kirurgi for å korrigere problemet og forhindre potensielle livslang klagesang. Bare 20 prosent av tyngre hundene bedre uten operasjon.

Det er tre viktigste kirurgiske alternativer å vurdere korsbånd reparasjon. Det første alternativet kalles lateral Sutur teknikken. Denne fremgangsmåten bruker syntetiske Sutur materiale for å gjenskape den revet leddbånd i hundene mindre enn 70 til 80 pounds. Det andre alternativet kalles tibial platå utjevning osteotomi (TPLO). Denne operasjonen endrer formen på tibia ved å klippe og koble til deler av bein med plater og skruer. Resultatet er et mer stabilisert kne felles. Det tredje alternativet er tibial tuberosity fremme (TTA), som også klipper og deretter reattaches en del av tibia benet endre felles mekanikken.

Gjenoppretting

Etter kne kirurgi er utført, vil en hunden holdes helt ikke-vekt bærende i to uker. Hunden er så begrenset for å leiekontrakten gange i minst en annen seks uker å sikre fullstendig helbredelse. Trening øker gradvis før hunden får lov å gå tilbake til normal aktivitet nivåer ca fire måneder etter operasjonen. Fysioterapi kan også hjelpe hastighet utvinning.

Prognose

Suksessraten for korsbånd kirurgisk reparasjon er høyere enn 85 prosent. En overvektig hunden bør tilbake til hans normal kroppsvekt å sikre optimale resultater. Degenerative joint sykdom kan oppstå som hunden aldre, og dens alvorlighetsgrad er i stor grad avhengig av omfanget av skaden og tid forfalle mellom skade og kirurgi.