Hvordan lindre gass kolikk i en hest

January 30

Kolikk er en vanlig hest-lidelse. Det er en generalisert begrep brukt smerter i hestens magen. De fleste tilfeller av kolikk er mild og forårsaket av en oppbygging av gass i tarmen. Dette er lett løst Hvis oppdages og behandles tidlig. Men hvis usett eller venstre ubehandlet, kan det bli noe mye mer alvorlig. Hvis du ser tegn på kolikk i din hest, som tap av interesse i mat, følge svette uten noen åpenbar grunn, slapphet og rask pust, trinnene i guiden neden å starte behandling umiddelbart.

Instruksjoner

• Sikre din hest har ingen tilgang til fast føde - bare vann. Fjerne alt fra deres bod som de er sannsynlig å spise.

• Bland sammen: 1 kopp sterk, lunken kaffe, 2 ts av bakken ingefær og 2 ounces av Butterscotch snaps. Andre alkohol kan erstattes, men like høyst mammals, hester har en klar preferanse for søte ting. Kaffe fungerer som et mildt avføringsmiddel, ingefær lindrer gass og alkohol reduserer muskelspenninger.

• Fyll en medisinsk sprøyte med kaffe blanding og gi det til din hest. Når hun har tatt kaffe, satt på en stoppet og knytte et kundeemne.

• Gå hesten i 20 minutter, og deretter la ham hvile i 20 minutter. Gjenta dette for 3 til 6 timer. På et tidspunkt, bør hesten begynne å passere gass. Han kan ha en bowel bevegelse. Dette er indikasjoner på at kolikk avtakende. Som smerten avtar, vil han begynne å beite. Når hesten er beite som vanlig, la ham av ledelsen. Mate hesten ingenting men høy og gress for de neste 24 timene.

• Ring dyrlegen umiddelbart hvis du oppdager følgende: hest rulle eller handle aggressiv, tannkjøtt gluey eller tørr, eller hvis din hest ligger ned og ikke kan komme tilbake. Fortelle veterinæren din hest har kolikk og være forberedt på å gi følgende informasjon: hva tegn på kolikk din hest er stille, temperatur, puls eller antall hjerte slag per minutt (trykk i på hver side av halsen, like nedenfor kjeven for å føle pulsen), hesten helse historie og informasjon om hestens siste avføring , inkludert tid, antall og konsistens. Holde hesten under nøye overvåking til veterinæren kommer.

Tips og advarsler

  • Redusere antallet du mate din hest korn: de er vanskelig å fordøye og kan resultere i oppbyggingen av overdreven gass. Utvikle regelmessig for fôring, vanning og trening og følge den hver dag. Mate hesten flere mindre måltider hele dagen i stedet for å gi all mat samtidig.