Hvordan skrive en handling manus

October 13

I de siste 10 årene, har handlingen manus tatt en endring til bedre. Med injeksjon av Hollywood følsomhet blande med europeiske ta på sin actionfilmer, karakterene har blitt mer interessant, mer utviklet og dialogen har vokst fra expositional vittig og underholdende. For det meste, følger alle Hollywood-filmer de grunnleggende komponentene i karakter, begjær og konflikt. Så, Hvordan skrive en handling manus til dagens marked?

Instruksjoner

• Opprette et godt konsept. Konseptet er det mest grunnleggende elementet av action sjangeren der de nevnte grunnleggende komponentene i karakter, ønsker og konflikt alle må finnes i et konsept. Så, hva er godt konsept for en handling manus? Det er en situasjon der innsatsen er høy, og vanligvis innebærer et moralsk samspill mellom "gode" og "ondt" tegn spilt gjennom vold eller fysisk makt. Det er også en situasjon som kan beskrives i en svært referanseintegritet måte. For eksempel filmen "Speed" er en av de mest suksessfulle av moderne sjangeren. Når det var pitched studioer, ble det reist som "Die Hard" på en buss. Personen høre dette automatisk har en umiddelbar forståelse av historien.

• Utvikle sterke tegn konflikt verdier. I en god action manus, må et tegn møte mål innpakket i et moralsk dilemma som til slutt kan føre til døden på en episk skala. Men de står overfor det dilemmaet mot spørsmål om deres egen feil karakter. Et utmerket eksempel ville være "Rock." I "Rock," står Nicholas Cage tegn overfor overvinne sin egen frykt og utilstrekkelige for å redde San Francisco fra kjemiske terrorisme. Med andre ord, innsatsen er høy, og vår helt, en feil person, må overvinne noe i seg selv å oppnå det ønskede mål, som synes helt utilgjengelig. Har sa det, et tegn må kunne møte denne valg hodet på og kunne oppnå dette målet i slutten, eller det er ingen lønn av for publikum. Vær oppmerksom på at et tegns mål og innsatsen er nært beslektet, som i eksemplet ovenfor. Så er ønsket og konflikten direkte relatert. Også er indre konflikt kan være like flotte så lenge det ikke en triviell. Jo høyere innsatsen din karakter ansikter, jo mer overbevisende konflikten. Hvis gjort riktig, essensen tegnene skriver seg selv.

Følge seks punktene på skriptet struktur. Alle disse elementene må passe til en struktur skal lykkes. Nå, i en riktig strukturert film, historien består av seks grunnleggende stadier, noe som er definert av fem sentrale vendepunktene i plottet. Se Michael Hauges diagram av seks stadier av plottet strukturen (sett her for referanse). I en actionfilm, bruke "The Rock" som et eksempel, strukturen går som dette: Act I: Stage 1 (definert) en) Stan Goodspeed som en kompetent og ennå irritabel kjemiske ekspert for FBI, som er død redd for nåler. b) generelt Himmel og gjeng leiesoldater stjele VX gass stridshoder. Fase 2 (ny situasjon) en) Goodspeed og kjæresten har en baby. b) brigadegeneral Francis X. Hummel overtar Alcatraz og gjør sitt krav på enten økonomisk erstatning for veteraner eller slipper stjålet VX-gass i atmosfæren, drepe millioner. Den nye muligheten for Goodspeed er at han er sendt til San Francisco å redde denne situasjonen. Act II: Trinn 3 (utvikling og endring i planene) Goodspeed er sammenkoblet med John Patrick Mason, tidligere britisk etterretningsagent, som ble sendt til Alcatraz for angivelig å ha stjålet Hoovers private filer. Mason skjer også å være den eneste mannen har med hell Escape fra Alcatraz. Under denne delen har du også subplot av Masons datter, biljakt slagkraftig og ankomsten av Goodspeeds kjæreste i San Francisco. Stage 4 (høyere innsats og komplikasjoner) når John og Stanley sendes til Alcatraz med en Navy SEAL team, General Hummel menn drepe hele SEAL teamet, Stanley og John å arbeide på egen hånd for å redde gisler. I tillegg utgivelser Hummel en av stridshoder som en skremmeskudd. Begge mennene er på ingen retur. Act III: Trinn 5 (den store Push) Goodspeed og Mason, én finner gjenværende stridshoder og begynner å avvæpne dem. Her Mason er fanget av Hummel, Goodspeed redder ham, og nå de to mennene kjempe sammen for å lagre San Francisco. Mens Mason kamper av gjenværende leiesoldatene, angir Goodspeed om avvæpnende siste VF stridshode. Goodspeed vet at FBI ikke vil holde sitt ord å løslate Mason. På dette punktet, har Luftforsvaret sendt i en skvadron jagerfly å ødelegge øya, hindrer noen streik fra vanvittig generelt. Klimaks her er at Goodspeed avvæpner siste stridshode og trygger dagen, men ikke før han må administrere en injeksjon i sitt eget hjerte å beskytte seg mot succumbing til gass. Det er store eksplosjoner, og San Francisco er lagret. Trinn 6 (kjølvannet) Goodspeed forteller FBI, i en gest å beskytte hans nye venn, at Mason var fordampet og det er ingen rester av det en gang fange operative. Senere ser vi at Mason blir gjenforent med sin datter og Goodspeed har giftet seg med kjæresten.

• Til slutt, lag skarpe, vittig og humoristisk dialog. Dialogen for en handling manus bør ikke bare forsterke historien, men avsløre humor, dybde av følelser og et bestemt sikkerhetsproblem i tegn. Linjene skal quotable, spesielt når tegn står overfor sin egen dødelighet. I "The Rock" chastises Sean Connerys karakter Nicholas Cage karakter når han forteller den eldre mannen "Jeg vil prøve." Connerys tegn sier, "tapere prøve, vinnerne går hjem og f---prom queen. Tegn bør være godt avrundet og utviklet mennesker. Derfor kan de ikke reagere på situasjoner på punkt. Dialog som er expositional er fotgjenger i beste. Mest interessante dialogen gir innsikt til din karakter og hans indre arbeid og psyke.

• Når skriptet er skrevet, få råd. Har noen se skriptet som har faktisk gjort en actionfilm eller skrevet en handling manus.

• Når skriptet er skrevet, få råd. Har noen se skriptet som har faktisk gjort en actionfilm eller skrevet en handling manus.

Tips og advarsler

  • Studere handlingen sjangeren manus. Se ressurser for en link til online-skript fra mange av Hollywood-filmer.