Verdien av gamle sykler

October 4

Verdien av en gammel sykkel avhenger av komponentene det ble bygget med tilstanden i, og den generelle kvaliteten på sykkelen og graden av verdien det har å sjeldne-sykkel samlere.

Tilstand

Maling på vintage sykkel bør ikke riper eller rustne utover minimal slitasje-og-tåre, og ingen av rør skal nicked eller bulkete. Hvis sykkelen har vært i en alvorlig ulykke, eller hvis noe er justert, vil verdien bli alvorlig svekket.

Komponenter

Eldre sykler med hele grupper av komponenter er mer verdifulle enn de med blandede grupper. Komponentgruppen omfatter shifters, bremser, derailleurs, krank og hjul. Verdifulle komponenter inkluderer en full Campagnolo eller en tidlig Suntour gruppe, Mavic, Campagnolo eller Weinmann hjul eller god kvalitet Brooks saler.

Priser

Det er noen vintage sykkel samler nettsteder, men fra 2010, det beste stedet å få en følelse av prisen på en bestemt sykkel-modell er eBay. Høyt volum av vintage sykler gå gjennom eBay, og det er mulig å få en god følelse av verdien av en sykkel fra siste salg av tilsvarende kvalitet sykler.