Svart Footed oppspore livssyklus

March 24

Det sort - footed oppspore er en liten, kort-legged dyr som en del av røyskatt familien. Det pleide å bo i prærien i den vestlige delen av Nord-Amerika, fra områder i Great Plains i Texas steder i Canada, men de fleste arter lever i avl anlegg i dag. Disse dyrene er ensom skapningene, unntatt når de reproduserer.

Reproduksjon

Black - footed oppspore kompis i mars og April, og det er en gestation periode mellom 41-43 dager før baby oppspore er født i underjordiske huler. Kvinner har vanligvis søppel av tre eller fire kits, men noen har opptil seks. Bare mor oppspore oppholdet til omsorg for kits, vanligvis til oktober når babyer er født.

Kits

Når svart - footed oppspore kits er født, de er blinde og veie mellom 5 og 9 gram. Baby oppspore født i vill oppholdet underjordiske inntil to måneder gamle. De åpner øynene ca 35 dager etter fødselen, og de fortsatt stole på sine mødre for mat før de lærer å jakte alene.

Utvikling

I sen sommer når de er født, begynne black - footed oppspore å gå ut med sine mødre jakt. Når de jakter som en gruppe, de bo forskjellige huler og etterhvert begynne går ut jakt på egen hånd av fallet når de er født. De kan vokse til 15 26 tommer og veie opptil 2,5 pounds, men kvinner er vanligvis mindre enn menn.

Overlevelse

Black - footed oppspore tradisjonelt bor i prærien og har dietter som består hovedsakelig av prairie hundene, gravende gnagere som er en del av ekornet familie. Oppspore jakten vanligvis på natten og noen ganger spiser dyr som slanger, ekorn og mus. Oppspore bruke ly, prairie hunden Hi, endre dem slik at de har bredere innganger og tunneler. Disse oppspore tilbringer mesteparten av tiden disse underjordiske huler, og de blir mindre aktive i vinter.

Død

I naturen lever oppspore mellom tre til fire år. I fangenskap kan overleve åtte til ni år.