Typer Feline prevensjon

April 29

Typer Feline prevensjon

Det human samfunnet av det Amerika (HSUS) rapporterer at en gravid, kvinner katten og henne avkom kan produsere opptil 420.000 ekstra kattunger i en syv års tidsramme. For å lage saker verre, mener mange forskere at det kan være like mange katter lever på gata som finnes i amerikanske hjem. Eksplosjonen av katten befolkningen har ført hjelpe holdene og andre dyr talsmenn for å søke ut Avansert former for fødsel kontroll som kan tilbys sammen med de eksisterende prevensjon-metodene som allerede tilbudt for felines.

Ovariohysterectomy

En ovariohysterectomy (OHE) er også kjent som en "spay," og innebærer fullstendig kirurgisk fjerning av kvinnelige kattens reproduktive organer. According to Pet Education.com, the removal of the reproductive organs prevents pregnancy and also inhibits the female cat's heat cycle. Ovariohysterectomies utføres i veterinær kontor og krever ikke en overnatting.

Vasektomi

Vasektomi er en form for mannlige prevensjon som kan bidra til å redusere stigende tall i katten samfunnet. I boken "En komplett Guide til forståelse & omsorg for din katten" forfatteren Carole C. Wilbourn forklarer at en feline vasektomi innebærer kuttet vas deferens, som er ansvarlig for gjennomføring sæd fra testiklene. Selv om denne kirurgiske prosedyren er effektive i å forebygge svangerskap, undertrykker ikke mannlige cat's trang til å markere sitt territorium ved sprøyting. En vasektomi utføres av en veterinær og ikke krever og overnatte.

Neutering

Neutering er en annen form for mannlige prevensjon, men i stedet for kuttet vas deferens, testicles er fjernet. Denne kirurgiske prosedyren refereres også til som kastrering og utføres i veterinær kontor. De Mar Vista dyr Medical Center i Los Angeles, California avslører at ikke bare er neutering lykkes i å forebygge svangerskap, den også demper andre dårlig oppførsel som sprøyting, kjemper og roaming med ca 90 prosent.

Advarsler

Det er viktig å huske på at selv om prevensjon metoder tjener redusere graviditet og senke katten befolkningen, de ikke hindre spredning av feline sykdommen. Disse sykdommene kan fortsatt overføres fra katten til katten selv om de har blitt kirurgisk endret. Derfor skal de fortsatt være forbudt fra å ha fritt vandre rundt i nabolaget. Ifølge beste venner Animal Society er FIV (feline immunsviktvirus) mye som HIV (humant immunsviktvirus) i at det kompromisser immunsystemet. FIV kan spre seg gjennom en katt og overføres gjennom spytt.

Fremtidsutsikter

En ny form for prevensjon som hjelp til å kontrollere katten befolkningen er på horisonten. Ifølge Science Daily, Texas A & M University er universitet av Veterinary medisin og Biomedical vitenskap i ferd med å utvikle en p-pillen for bruk på dyr. Den aktive ingrediensen som blir testet for slik pille kalles fosfodiesterase 3 inhibitor. Feline prevensjon pillen er forventet å stoppe reproduktive egg fra når modenhet.