Skalaer som bruker motvekter

February 14

Skalaer som bruker motvekter

Skalaer er nødvendig for handel fra de tidligste sivilisasjonene. Mange skjell fortsatt bruke en enkel motvekt system. I enkleste vilkårene, er et objekt av ukjent vekt plassert på én side av en fulcrum. Kjente motvekter er plassert på den andre siden. Når de to partene balanserer, bestemmes vekten av ukjent objektet.

Pan skalaer

Pan skalaer, den tidligse formen for skala, er også lik-arm strålen saldoer. Brukes til alt fra gems til storfe, er skalaens mekaniske prinsippet enkelt. Når en panne er knyttet til hver ende av en solid bar, finner en bruker det pressepenger av senter eller fulcrum, som stopper baren. En bruker plasserer et objekt i en panne og skala tips. Han legger kjent vekter i second pannen til baren er igjen rett. Han teller opp kjente vektene bestemmer objektets vekt.

Roberval balansen

Ligner pan skalaen, Roberval saldoen også bruker to panner og motvekter. Men i stedet for suspendere panner fra en bar, støttes pans fra neden. Leddet støtte er knyttet av flere ledd til en bjelke som fungerer som en lever. Når en bruker plasserer et objekt av ukjent vekt i en panne, flyttes spaken. Akkurat som pan skalaen gjøre motvekter to formene selv.

Roberval balansen er en forbedring på enkle Panorer skala; på grunn av leddene tips pans i Roberval skala ikke, beskytte innholdet i begge pannene renner.

Ulike Arm saldoer

Hvis du har noen gang vært til legen og sto som sykepleier flyttet disse irriterende lille svarte vekter lenger til høyre, har så du brukt en ulik arm balanse.

Dette balanse opererer på teorien om at jo lenger en vekt er fra fulcrum, mer kraften den har. Så kan en tung gjenstand plasseres i en panne som er knyttet til bar nær fulcrum. En kjent motvekt flyttes deretter utover fra fulcrum punktet. Når balanse er oppnådd, er vekten kjent.

Pendelen skala

En pendel skala ligner ulik-arm skalaen. En bruker plasserer et objekt i en panne fulcrum og Balansen tipper. Men i stedet for å flytte en vekt, er motvekt permanent festet til den andre enden av fulcrum. En bruker måler høyden på tippet strålen, og som måling bestemmer objektets vekt.