Værkart funksjoner

April 30

Værkart funksjoner

Karter fjernsyn og aviser la seerne til å se hva været gjør. Kartene viser høy og lav press, stormer, skydekke og temperatur bruke en rekke funksjoner. Noen av disse, som solen eller Sky symboler, er lettere å tolke enn andre, for eksempel Isobarene. Å forstå disse Vær bildene du trenger å vite hva alle linjene og ulike symboler bety.

Trykk

Områder med høy og lav press på værkart er merket "H" og "L" henholdsvis. Hvis du bor i et lavtrykk, forvent regn, som kan vises på kartet med en sky med regn faller fra det. Hvis du er i et høyt trykk, kan du trolig se frem til blå himmel og solskinn. Mengden av sol eller regn, avhenger av hvor mye trykk. Lavt trykk områder kan produsere noe fra dusj til en kraftig flom.

Isobarene

Isobarene er linjer med lik lufttrykk og de har vanligvis et tall på dem som angir lufttrykket i millibars. For eksempel i midten av et høytrykksystem er hvor høyere. Når isobar linjer er tett sammen, angir sterke vinder som er typiske for lavt trykk. Når linjene er vidt fra hverandre, kan du forvente rolig, solfylt vær forbundet med høyt trykk.

Vind mønstre

Høy og lav press påvirker vindretning. På den nordlige halvkulen, vind flyter mot klokken rundt områder av lavtrykk og klokken rundt høytrykk systemer. Det er motsatt i den sørlige halvkulen. Følg Isobarene ut fra midten og you´ll se hvilken retning vinden kommer. Vinden kommer fra en høy latitude er generelt kaldt, mens vinden kommer fra lave breddegrader nær ekvator er varmt.

Fronter

Fronter er luft masse forskjellige temperaturer og de angis av linjer. Linjene viser en kaldfront har trekanter dem. linjene viser varm fronter har sirkler. Følger retningen som trekanter og sirkler peker og you´ll se hvilken vei foran er på vei. Tilnærmingen av en front angir vanligvis en endring i været. En linje med trekanter på den ene siden og sirkler på den andre viser en Værfront som ikke beveger seg.