Hvorfor vil ikke min katt kommer å mate henne kattunger?

April 10

Hvorfor vil ikke min katt kommer å mate henne kattunger?

Det finnes en rekke grunner som en katt kan nekte å sykepleier henne kattunger. Hvis hun er en første gang mor, vet hun bare ikke hvordan å sykepleier henne kattunger. Men kan hun nektet å sykepleier også indikere en sunnhet problem med henne eller kattunger. Det er også mulig at hun begynner å avvenne seg. Snakke med din vet mer om hvorfor din katten er ikke pleie henne kattunger og hva du bør gjøre.

Uerfarenhet

Hvis din katten har aldri hatt kattunger før, kanskje hun bare ikke vet hvordan å ta vare på eller sykepleier dem. Hvis hun gjemmer, overtale henne ut og bruke litt tid klappe henne til å roe henne ned. Deretter legge henne på hennes side og guide kattunger brystvortene. Hvis problemet er uerfarenhet, skal dette løse problemet. Men hvis hun har pleiet i fortiden eller flytter unna selv etter du vise henne hvordan for å sykepleier kattunger, hennes motvilje kunne ha en annen årsak.

Usunn katten

Når kattungene sykepleier, de scratch på mors brystvortene for å stimulere melk produksjon. Dette kan la mor katten utsatt for smitte. Hvis infeksjon setter i eller en brystvorte blir plugget, kan hun utvikle en smertefull tilstand kalt mastitt. Mastitt forårsaker brystvortene og området rundt blir betent og hovne. Smerten kan føre moren å unngå sykepleie. Heldigvis mastitt er vanligvis ganske behandles og normal sykepleie gjenopptas når symptomene har sunket. I mellomtiden må du vil fungere som et surrogat til kattungene og mate dem riktig kattunge formel. Ta katten til veterinæren hvis du mistenker mastitt.

Usunn kattunger

Kattene er meget oppmerksom på helsen til sine kattunger. De kan Ane sykdom eller feil som ikke er klart for menneskelig eiere. Hvis kattunger er usunn, kan mor katten avvise dem fordi hun ikke ønsker å kaste bort energi på dem når de sannsynligvis ikke vil overleve. Noen ganger får en usunn kattungen moren å avvise hele søppel hvis den ikke er fjernet. Hvis din katten er avvise kattunger, vil hun ikke sykepleier, kose eller Plei dem. Du kan fungere som en surrogat forelder, men holde forventningene lave som kattunger ikke kan leve veldig lenge. I noen tilfeller kan mor avvise en kattunge fordi det føles kaldt. Varme den opp med en massasje og hun vil sannsynligvis begynne å ta vare på det igjen.

Avvenning

Mellom uker fire og seks, mor kan vil starte avvenning prosessen. Under denne tiden begynner hun nektet henne kattunger tilgang for sykepleie. Dette er normalt og ikke en grunn til bekymring. Bare begynne å innlemme fast føde i kattunger diett, øker den del størrelsen som mor reduserer henne melk produksjon.