Hvordan lage et ord eller dikt av et annet ord

November 24

En akrostikon er et dikt som den første bokstaven i hver linje utgjør et helt ord når leses loddrett. Ordet dannet av akrostikon er vanligvis et overordnet tema av diktet. Acrostics dikt kan være en introduksjon til verden av poesien.

Instruksjoner

• Velg et tema eller emne. Temaet eller emnet vil fremkalle ulike følelser og flere tanker. Base tema på en emosjonell slips, som dikt om sin mor, eller basere temaet på en abstrakt tanke som frihet.

• Skrive eller type loddrett ordet som omfatter temaet eller emnet du velger. I enkel signatur dikt, ett ord vil være nok. Men er det ingen grense i antall ord du velger. En dobbel akrostikon på en "pliktoppfyllende mor" eller en trippel akrostikon på en "kjærlig, pliktoppfyllende mor" er begge levedyktige alternativer.

• Bruk en stor bokstav per linje. Det er ikke nødvendig å fet eller kursiv forbokstav. For å bringe oppmerksomhet til diktets skjemaet, Nevn det i tittelen. Være et dikt er "Mor, en akrostikon" et eksempel. Men er dette ikke nødvendig.

• Innlemme tema eller emne i hver linje av poesi. Dette er tie som binder diktet sammen. En signatur dikt trenger ikke å rime og har ikke en nødvendig meter. Hver linje i diktet bør imidlertid bringe leseren tilbake til temaet og gi leseren å tolke tydelig poetens hensikt.