Hjørnetann nyre og Lyme sykdom

March 1

Lyme sykdom er forårsaket når en tick infisert med bakterier Borrelia burgdorferi biter en hund. Canine Lyme sykdom tar flere uker og muligens måneder for å vise symptomer. De første tegn på Lyme er vanligvis felles sårhet, selv om andre symptomer forekomme i mer avanserte stadier av sykdommen. Glomerular sykdom---en sykdom kjærligheten nyrene---er den farligste bivirkningen av canine Lyme sykdom.

Symptomer på Lyme sykdom

Pet utdanning sier at det vanligvis tar to til fem måneder etter at hunden er bitt av en infisert tick for symptomer på Lyme sykdom vises. Felles sårhet, halthet, apati, feber (103 til 105 grader F), tap av appetitt og hovne lymfeknuter er det mest utbredte. Hunder kan også utvikle immun og nevrologiske problemer. I noen sjeldne tilfeller utvikler hundene nyresykdom.

Glomerular sykdom

Når canine Lyme sykdom går ubemerket i lang tid, kan det skape kaos på Hundens immunsystem. Hundens immunsystem egentlig jobber overtid for å bekjempe infeksjonen, og dermed, utgivelser masse antistoffer. Antistoffer somle i nyrene og påvirke sin funksjon.Glomerulus er en svært liten, men betydelig del av nyre mest berørt av langvarig antistoffer. Det er ansvarlig for å skille urin fra blod og forer filtrerte blod tilbake gjennom kroppen og kanaler urin ut av kroppen. Over tid produsere antistoffer hull i den glomerular svekke filtrering. Hunden begynner å miste store mengder protein, som avslutter kroppen som urin i stedet for å filtreres gjennom kroppen i blodet. Denne tilstanden kalles Glomerular sykdom.

Tegn på Glomerular sykdom

En hund med Glomerular sykdom er overdreven tørst og drikker masse vann. Kroppen trenger å konsumere vann for å produsere urin å skylle ut giftstoffer. Når han ikke kan eliminere nok giftstoffer fra kroppen, oppstår en giftige oppbygging som ikke kan være dødelig hvis behandles umiddelbart. Glomerular sykdom kan også forårsake en hund å miste vekt.

Diagnose

En veterinær utfører en blodprøve (kalt en C6 antistoff test) for å sjekke for antistoffer i blodet. Siden testen alene ikke bekrefte infeksjon, brukes resultatene, sammen med annen informasjon, til å gjøre en presumptive diagnose. Når Lyme sykdom er mistenkt, får hunden medikamentell behandling. Hvis symptomene begynner å avta innen 48 timer etter behandling, bekreftes diagnosen.Hundene med Lyme sykdom bør screenes regelmessig for nyresykdom. En veterinær tar urin kulturer å sjekke for proteiner. Tilstedeværelsen av proteiner angir nyreskader.

Behandling

Medikamentell behandling brukes til å behandle canine Lyme sykdom. Pet utdanning rapporter doxycycline eller amoxicillin er to av de mest foreskrevne antibiotika til å behandle denne sykdommen. Begge er effektive. Hundene burde være på antibiotika i minst 14 dager, men 30 dager anbefales av Pet utdanning. Smertestillende midler kan også forskrives for å lindre hevelse i ledd.Hundene diagnostisert med Glomerular sykdom kan behandles med en lav-protein og lav-natrium diett, ACE hemmere, lav dose aspirin og omega-3 fettsyrer.