World berømte dansefestivaler

March 20

World berømte dansefestivaler

Dansefestivaler er kortsiktig hendelser som inkluderer en rekke dans-relaterte aktiviteter som ser forestillinger av førsteklasses kunstnere og delta i morsomme verksteder som er åpne for alle ferdighetsnivåer. Flere festivaler har også blitt verdenskjente deres liste av legendariske artister og overveldende støtte entusiaster som kommer til å fordype seg i dansestiler fra ballett til tango.

Ballett

Den internasjonale ballett Festival i Havanna (festivalballethabana.com) er, i Havana, Cuba, er en av de eldste og mest prestisjefylte dance-festivalene i verden. Etablert i 1960 å presentere ballett talent av landet, denne bi-årlige festivalen varer i ca to uker med innslag av Cubas topp ballett selskaper samt verdenskjente grupper som New York City Ballet, American Ballet Theatre og London Royal Ballet. Rekke scene forestillinger inkluderer klassikere som «Sovende skjønnhet,» «Giselle» og «Svanesjøen», samt flere urfremføringer. Ekstra aktiviteter inkluderer spesielle workshops på ballett teknikk for fagfolk, lærere og avansert nivå studenter. De viktigste arenaer for festivalen er tre steder i Havana: The Grand Theater i Havanna, Mella teater og Karl Marx Theater.

Salsa

Salsafestival Sveits (salsafestival.com) er, i Zürich, er en årlig internasjonal salsa festival arrangert siste helgen av februar. En av de største og mest berømte salsa sammenkomster i verden, det tilbyr daglige forestillinger av mange legendariske internasjonale artister fra Europa, Nord-Amerika og Asia, samt en rekke workshops på den siste helgen i festivalen for alle stiler og nivåer. Populære salsa dance-fester finner sted hver kveld til 4 am og stedet kan huse mer enn 3000 salsadansere på seks forskjellige dansegulv. Tidlig billett Kjøp anbefales sterkt siden festivalen er vanligvis utsolgt.

Moderne

Den amerikanske Dance Festival (. americandancefestival.org) er en seks ukers moderne dansefestival arrangert hver sommer ved Duke University i Durham, North Carolina. Grunnlagt Bennington festivalen i 1934, det har blitt synonymt med verden av moderne dans og dets ledere har inkludert internasjonalt anerkjente dansere som Martha Graham, Hanya Holm og Charles Weidman. I dag festivalen tilbyr en rekke hovedscenen forestillinger og verden premieres av internasjonale moderne dansegrupper samt workshops for dans profesjonelle, koreografer og unge dansere (i alderen 12 til 16). Alle forestillinger skje på Reynolds Industries Theater på Duke University's West Campus og Durham Performing Arts Center (DPAC) i downtown Durham.

Tango

Buenos Aires Tango festivalen (. tangobuenosaires.gov) er en årlig festival arrangert i de siste to ukene av mai i flere steder i Buenos Aires, Argentina. I tillegg til de daglige forestillingene av inviterte internasjonale dansere og tango orkestre tilbyr det dans leksjoner og seminarer for publikum for nybegynner til avansert nivå, samt historiske forelesninger, filmer og bok presentasjoner. Det inkluderer også dans VM, som er åpen for både profesjonelle og amatører dansere i to kategorier, salon tango og scenen tango, med en førstepremie på 15.000 argentinske pesos (ca $15.000). Festivalen avsluttes med Gran lukke Milonga der konkurransen vinnerne er annonsert som har en gratis, utendørs dans med musikk av festivalen orkesteret.