Forskjellige brus som eksploderer med mental

September 12

Mange science prosjekter har blitt utført av barn og voksne til å bestemme hvordan og hvorfor mental candy gjør soda eksplodere og hvilke typer brus som fungerer best. Det er en fysisk reaksjon mellom mental og karbondioksid, som finnes i de fleste brus.

Carbonation

Mental reagerer på karbondioksid i de fleste typer brus. Når en flaske brus er pakket av produsenten, pumpes karbondioksid inn i hver flaske brus. Karbondioksid er hva gir brus sin boble. Når omtrent alt kommer i kontakt med kullsyreholdige brus, er det noen form for reaksjon. Hvis salt er sprinkled i brus, forårsaker det bobler i brus å bruse. Samme reaksjon oppstår når en mental slippes over brus.

Typer brus

Alle sodawater som inneholder karbondioksid vil reagere på mental, forårsaker en bølge av kullsyreholdige brus å eksplodere fra toppen av brus flaske. Når du forbereder dette prosjektet, er det viktig at ingen er i nærheten av flasken før mental slippes. Så snart mental slippes inn flaske brus, tilbake unna. Visse brus, som ikke-kullsyreholdige brus, vil ikke ha en reaksjon på mental fordi det er ingen karbondioksid stede.

Størrelsen på eksplosjon

Størrelsen på eksplosjonen varierer ikke etter merke brus. Antall mental lagt til brus vil gjøre en forskjell, skjønt. Den mer mental som brukes, jo større eksplosjonen. Overflaten av godteri har liten dips og støt, som gjør en ru overflate som karbondioksid samhandler. Jo grovere overflaten, større og høyere eksplosjonen. Det er utfordrende for å miste mer enn en mental godteri i en flaske brus fordi så snart den første godteri treffer overflaten, vil bryte overflaten spenningen og begynne eksplosjonen.

Sikkerhet

Sikkerhet er viktig når du utfører et eksperiment der noen eksplosjoner vil eller kan oppstå. Alle som er involvert i forsøket skal bruke vernebriller for å beskytte øynene. Det er også ideelt for å bære en plast element, for eksempel poncho, over vanlige klær å hindre brus blir på skjorter og jeans. Diett brus---alle typer---er minst prioritert.