Hvordan kan jeg fastslå verdien av gamle valuta?

December 10

Hvordan kan jeg fastslå verdien av gamle valuta?

Hvis du har funnet, arvet eller samlet gamle valuta, er det ikke uvanlig å ønske å vite deres verdi. Det er to årlige guider kan du vurdere din samling, Whitman's Red Book av amerikanske mynter og Krause Publications' Standard kataloger av verden mynter, USA papirpenger og verden penger. Disse veiledningene kan hjelpe deg med å anslå verdien av samlingen din, men inntil du har trent øyet å forstå alle nyansene som bestemmer karakteren av en mynt eller bill, bør du søke en ny mening fra en profesjonell valuta appraiser.

Instruksjoner

Mynter

• Kjøpe siste eksemplarer av den offisielle Whitman røde bok av amerikanske mynter og den Standard katalog av verden Coins. Det er noen versjoner av sistnevnte bok, alle delt opp av tallet, så kjøpe den aktuelle utgaven eller utgaver for samlingen. Begge bøkene er vurdert uunnværlig for myntsamlere og inneholde tusenvis av bilder av mynter og informasjon om priser, metaller som brukes og karakterer. Prisene endrer seg hele tiden, så du må kjøpe nye utgaver hvert år, men disse guidene er et godt første skritt mot vurderende samlingen.

• Studere samlingen din og finne karakteren av hver mynt. Du kan også vurdere rengjøring noen av dine mynter, men Vær veldig forsiktig når du gjør dette. Noen mynter er faktisk verdt mer med noen misfarging og rense dem kan redusere deres verdi. Dette varierer fra mynt til mynt, så sjekk med støttelinjer eller en profesjonell mynt appraiser før rengjøring alt i samlingen din. Det er mange subtile karakterer brukes til å bestemme verdien av en mynt, alt fra perfekt, mint tilstand til veldig slitt og riper, men fortsatt identifiserbar. Forskjellene mellom alle kan være meget minutt, så avgjørende karakter vil ta noe praksis før du kan gjøre det med nøyaktighet.

• Ta samlingen til en profesjonell appraiser. De fleste takstmenn vil kreve en avgift for en full vurdering av en samling, men hvis du er sikker på verdien av samlingen din, vil det være verdt å få en faglig mening å bekrefte dine egne funn. Det er uheldig, men hvis du planlegger på å selge samlingen til en forhandler, er det lett å bli lurt hvis du er usikker på verdien av samlingen din. Her finner du en mynt show nær deg, vil du kunne ha flere fagfolk ser over samlingen, men ta deres råd med en klype salt, spesielt hvis du planlegger å selge til dem.

Papirpenger

• Kjøp gjeldende kopier av Standard katalog av USA pengene og aktuelle utgaven eller utgaver av Standard katalog av verden pengene fra Krause Publications. Disse, som deres mynt-sentrert motparter, anses uunnværlig av alvorlig papirpenger samlere. Du burde kjøpe den nyeste utgaven hvert år for å holde tritt med endringer i prisingen. Disse katalogene inneholder tusenvis av bilder av felles og sjeldne papir penger fra USA og rundt om i verden, henholdsvis.

• Gjennom arv auksjoner Galleri valuta gradering opplæringen og bøker for å lære hvordan å gradere din papirpenger. Som med mynter, det er mange nyansene mellom hver klasse og bestemme karakteren kan være vanskelig før du trener øyet å gjenkjenne alle nyanser og små feil som kan svekke verdien av gamle valuta av hundrevis og noen ganger tusenvis av dollar.

• Har du samlingen avgrenset av en profesjonell valuta appraiser. Være forberedt på å betale en nominell avgift for appraiser tjenester. Mange mynt programmer vil ha forhandlere som arbeider med papirpenger, så du bør planlegge delta hvis en tilfeldigvis gå på nær deg. Som med mynter, kan det være lett å bli lurt av skruppelløse forhandlere på disse konsertene så du ikke tar deres medarbeidersamtaler til pålydende. Være fast i din egen vurdering av samlingen din og få flere meninger før du tar noen endelige avgjørelser.