Galapagos pingvin fakta for Kids

September 24

Pingviner er hjemme i det kalde vannet i Antarktis, i landet av is og snø. Du ville aldri forvente å se en pingvin arter som lever på en tropisk øy. Én art gjør det på Galapagos-øyene i Ecuador. Mens det kan stå de varme temperaturene på land, avhenger det fortsatt kaldt havstrømmer å overleve.

Beskrivelse

Galapagos pingvinene er en av de mindre pingvin artene, gjennomsnitt ca 53 cm høy og veier 1.7 til 2.6 kg. Menn er litt større enn kvinner. Som andre pingviner er de svarte på tilbake og hvit undersiden, som hjelper kamuflere dem mot rovdyr når de er svømmer. Et rovdyr ser opp ville se pingvinens hvit mage mot lettere overflaten. Et rovdyr ser ned ville se mørke tilbake. Galapagos pingvinene har også en hvit linje som går tilbake fra deres øye til under haken, og et svart merke som starter på toppen av deres brystkasse og går til føttene.

Kosthold og oppdrett

Galapagos pingviner lever hovedsakelig på liten fisk, selv om de vil spise andre matvarer som bløtdyr og dyreplankton. De foretrekker å svømme under deres byttedyr, og komme på byttet nedenfor. Galapagos pingviner kompis for livet, og har ikke en hekkesesongen. I årene der mat er rikelig, kan de legge opptil tre klørne til egg. En forelder forblir med egg eller damer, mens den andre går ut for å søke etter mat. Pingvinene vise hengivenhet av grooming hverandre og trykke sine regninger sammen. De har også danse med hverandre på en ritualized måte.

Habitat

Fordelen bor Galapagos pingvinen på Galapagos øyene. De overføre ikke; i området rundt øyene forblir de hele livet. Mer enn 90 prosent bor på øyene Fernandina og Isabella. Deler av Isabella ligger noen miles nord for ekvator, så Galapagos pingvinen er bare pingvinen med en befolkning bor på den nordlige halvkulen. Pingvinene bor på kystområdene på øya og hekker i underjordiske huler.

Bevaring Status

Galapagos ble satt på listen over truede arter i 1970. Fra 2010 var det så lite som 1000 par i naturen. Penguin er spesielt utsatt for naturlige vær mønster endringene, som kan utslette sin mat kilder og oppvekststeder. Under en spesielt dårlig El Nino i 1982 døde 77 prosent av voksne pingvinene av sult. Introdusert rovdyr som rotter og katter er også et problem for hekkende pingviner.