Popartist liste

July 2

Pop art var en bevegelse, hovedsakelig blant painters, som brukes for vanlige, dagligdagse objekter og kulturelle elementer (media, tegneserier, kjendiser, mat) som sitt fokus. Bevisst tok en mer populistiske tone enn de fleste kunst samtidig, som ble ansett som domenet for akademikere og den øvre klassen. Glanstid popkunst sammenfaller med ungdomsbevegelse av 1950- og 1960-tallet. Bevegelsen mistet mye av drivkraften sin på slutten av 1970-tallet selv om pop art har aldri helt forsvunnet.

Andy Warhol

Sannsynligvis var den mest kjente popartist Andy Warhol (1928-1987). Warhol begynte sin karriere som en kommersiell artist, gjøre illustrasjoner for magasiner og tidvis utformingsvinduet viser store kjøpesentrene. Men Warhols store gjennombrudd kom da han begynte silkscreening kulturelle ikoner som en Campbell suppe kan Marilyn Monroe og Mao Zedong i lyse, uvanlige farger. Warhol dabbled i fotografering og gjort flere eksperimentelle filmer med medlemmer av fabrikken, en gruppe av kunstnere, modeller og hangarounds som besøkte Warhols studio. Han laget også plateomslag for Velvet Underground og Rolling Stones.

Roy Lichtenstein

Sammen med Warhol regnes Roy Lichtenstein (1923-1997) som de mest innflytelsesrike og berømte pop artister. Han hadde ingen interesse eller opplæring i kunsten til han var fjorten år, da han begynte å male-klasser i helgene. Lichtenstein omsider fikk en mastergrad i kunsten og begynte å undervise ved ulike universiteter. Som Warhol, sin egen kunst startet med kommersielle prosjekter og vindusutstillinger. Selv om han skapte en rekke amerikanske Vesten og abstrakte malerier, oppnådde han stor suksess med sine tegneserie-stil malerier, illustrasjoner som imiterte utseendet på amerikanske tegneserier og tegneserier.

Keith Haring

Keith Haring (1958-1990) begynte tegning som barn, sterkt påvirket av tegninger fra Dr. Seuss bøker og Disney. Selv om han begynte trening for å være en kommersiell artist, han droppet kunstskolen og begynte å studere på egen hånd, gjør sin første utstilling i 1978. Flyttet til New York, Haring gjorde venner med andre alternative artister og begynte å arbeide på en rekke t tegninger, enkle strektegninger på tomme paneler, montert rundt underjordisk metrostasjon systemet. Haring arbeid var kjent for sin enkelhet og umiddelbarhet og blitt så populær at han åpnet en vellykket butikken med mange produkter med sin design. Han lisensiert ofte hans bilder, som førte til mye kritikk, men også gjort Haring en av de mest kjente kunstnerne i verden.

David Hockney

David Hockney (født 1937) begynte tegning i barneskolen, hvor han først besluttet at han ønsket å bli kunstner. Han tilbrakte så mye tid at hans andre fag LED og rektor nektet å la ham overføring til en kunstskole inntil han fikk sin faglige karakterer. Hockney malt og reiste i løpet av årene college til slutt gjør vei til New York, hvor han møtte og ble venn med Andy Warhol. Hockney rekke svært realistiske malerier og deretter slått i tid til fotografering selv om han til slutt lei av det og kom tilbake til maleriet.