Hvordan å identifisere krystaller & halvedle edelstener

February 4

Steinene er en av de mest fantastiske historiske representasjonene av planeten vår. Noen steiner er verdifull, for eksempel lapis lazuli, amber og jet. Men det er faktisk biter av mineral som blir attraktiv når polert eller kutt som anses som "semiprecious" eller "edelt" edelstener. Quartz crystal, en av de vanligste mineralene på vår planet, er attraktivt selv i sin naturlige form. Bergarter og mineraler dele to kjennetegn: de er begge dannet naturlig av jorden, og de er begge solid. Mineraler, skjønt, har en definert kjemiske makeup og en krystallstruktur. Skille en krystall eller semiprecious gemstone fra en stein er en skremmende mål for rock og gemstone hobby. Det finnes metoder for å bestemme om stein minst bør bli sett på av en kompetent gemologist.

Instruksjoner

• Vask steinen og la det tørke. Hvis det er grov, sand eller ekstrem myk, er det sannsynligvis ikke en gemstone. Nå Observer fargen. Farge er en av de første trinnene i å identifisere halvedelstener, men identifikasjon kan ikke avsluttes fra farger.

• Observere strukturen med hånden linsen og deretter sammenligne prøver i feltet guide. Det er seks grunnleggende krystall systemer: Isometrisk, tetragonal, Sekskantet, orthorhombic, monoclinic og triclinic. Bestemme hvilke krystall system stein har.

• Test "striper" av stein, med hvit, unglazed stykke flis i test kit. Hvis du ikke har en test kit, fungerer alle unglazed hvite fliser. Sammenligne strek strek i diagrammet for å identifisere hvilke mineral du har.

• Bestemme hardheten av steinen, bruke test kit. Mineraler er vurdert på numeriske Mohs skala fra 1 (mykeste) til 10 (hardest). Hver mineral kan ripe stein med sin egen hardhet eller lavere. Ved hjelp av steiner i kit, eliminere ved å starte på prøven 10 da jobbet vei ned på skalaen til stein riper prøven.

• Observere Steins glans og gjennomsiktighet ved hjelp av LED-lys. Bruk lys for å bestemme gjennomsiktigheten og "fire" inne i stein, beregne intensiteten som svak, moderat, kraftig eller ekstrem.

• Separate og etiketten steiner etter dine observasjoner. Det er nyttig å lage notater på hvert trinn. De fleste lokale rock butikker vil se på brikkene dine gratis så ta dem i å bekrefte resultatene.

Tips og advarsler

  • -Feltet guide er en collector's beste venn. Med diagrammer, klare bilder og informasjon på en rekke mineraler er guiden ett element som du bør huske på vesken.
  • --Edelstener er vanligvis kalde å ta. Sette steinen til leppene og se om det er kaldt. (En diamant vil bli kaldt selv i munnen)
  • -Mange områder i Colorado, Utah, South Dakota og Montana er rike på semiprecious edelstener. Bekk senger holder ikke bare gull og sølv, men også semiprecious og selv dyrebare edelstener.
  • --Ikke stol på dine observasjoner bare. Hvis du er i tvil, ta stein til en kvalifiserte gemologist å finne sin identitet.