Nikkel-kadmium vs--oppladede batterier

October 5

Nikkel-kadmium vs--oppladede batterier

Oppladbare batterier er en økonomisk velsignelse, mobiltelefoner, MP3-spillere og andre portable gadgets. To av de viktigste typene, nikkel-kadmium (NiCad) og nikkel-metal-hydride (NiMH) tilbyr lignende nivåer av ytelse, men har forskjeller verdt å vite om.

NiCad

Først oppfunnet i 1899, forble nikkel-kadmium batteri det dominerende oppladbart batteriet for forbrukerelektronikk til 1990. Det er fortsatt batteriet valgfrihet for krevende programmer, som elektroverktøy.

NiMH

En kjemisk fetter av NiCad batteriet, oppladede ble oppfunnet i 1980. Den bruker hydrogen i stedet for kadmium, og tettheten energi er 40 prosent større enn nikkel-kadmium.

Gjeldende

NiCad-batterier kan håndtere raskere lade- og utladingssykluser enn NiMH. NiCads er bedre egnet for høy gjeldende avløp, opptil 2 forsterkere, enn NiMH.

Minne

Hvis du lade et NiCad batteri før det er drenert, lider ytelsen. Dette kalles minne effekten. NiMH-batterier er mindre utsatt for dette.

Selvutlading

Noen oppladbare batterityper utskrivning sakte seg, selv når de ikke brukes. NiMH-batterier selvutlading dobbelt så raskt som NiCads. Uansett lade disse batteriene hvis de har vært på en hylle i noen uker.