Gul fisk i Titicacasjøen

October 27

Gul fisk i Titicacasjøen

Utryddet fra 2010, Lake Titicaca orestias, som også er kjent på engelsk som Titicacasjøen flat-ledet fisken, nederlandsk som amanto og spansk som boga, er en gul-farget, særegne-formet fisk med Artsnavnet Orestias cuvieri. Nylig besluttet å være en utdødd fisk, Titicacasjøen orestias er bare ett av 23 orestias som var endemisk til innsjøen.

Funksjoner

Det mest bemerkelsesverdige trekk ved Titicacasjøen orestias er det er hvelvet, nesten loddrett ansikt og munn, som hodet til vises konkave. Leder av Titicacasjøen orestias tar opp en tredjedel av den samlede størrelsen, som kan nå 10,5 tommer i lengde i voksen alder. Titicacasjøen orestias er gul-grønn farge med en frostmåler-farget topp og skalaer er lyset i midten. Kjeven fisken er svart på nedre halvdel finnene er svart og gul-stripete.

Utryddelse Status

Fra 2010, Lake Titicaca orestias anses utdødd, men så sent som 2009 det ble ansett som truet av IUCN eller International Union for Conservation of Nature og naturressurser, Red listen utryddningstruet art.

Årsaker til utryddelse

Arten er antatt å ha blitt utryddet på grunn av sin manglende evne til å konkurrere med storørret eller Salvelinus Namaycush, som spiste den samme fisken som orestias, eller fordi storørret preyed upon unge orestias. Fra 2010, storørret ikke lenger finnes i Titicacasjøen, men finnes i søramerikanske innsjøer, hvor det ble flyttet for å bevare sin status.

Habitat og kosthold

Som navnet sitt fant bare Titicacasjøen orestias i Titicacasjøen, som er den høyeste farbare innsjøen i verden. Innsjøen ligger på grensen til Bolivia og Peru. Under den kalde årstiden, ble unge Titicacasjøen orestias funnet i svært dyp, steinete områder av innsjøen. Titicacasjøen orestias var rovdyr som spiste fisk og plankton microinvertebrates i sonen sjøbaserte av innsjøen.

Prøver

Titicacasjøen var en gang hjemmet til 23 arter av innfødte orestias, men ved 1960, Titicacasjøen orestias var tenkt å være truet. Av orestias først ble tatt i 1930-årene, men bare syv overlevde og ligger i Nederlands nasjonale Museum of Natural History.