Hva er årsakene til fisk oppblåsthet?

September 19

Oppblåsthet i fisk, også kjent som fisk bloat, refererer til betennelse eller utvidelse av en fisk kroppen, som er vanligvis ledsaget av skala protrusion. Den bloating er ikke en sykdom, men er et symptom på flere ulike forhold som kan påvirke fisk. Disse forholdene oppstår vanligvis med kjæledyr fisk, og er et resultat av dårlig eller feil behandling.

Oppgir

Oppgir er en bestemt type bakteriell infeksjon som virker på de interne strukturene og organer av fisk. Ifølge fisk avtaler er oppblåsthet infeksjons mest merkbar og dramatiske symptom. Episoder av oppgir-relaterte oppblåsthet kan være så intens at en fisk skalaer kan vises som om de er om å komme. Tilsvarende kan øynene til en infisert fisk bule utover, i den grad at de kunne fortrenge fra sine kontakter. Dårlig vannkvalitet---spesielt høy nitrate høyder--- og nyre infeksjoner, på grunn av overdreven inntak av medisiner, er to av de vanligste årsakene til oppgir.

Glugea og Henneguya

Glugea og henneguya er sporozoans eller små parasitic organisere, som kan forårsake forferdelige sykdommen i fisk, men sjelden, ifølge akvatiske samfunnet. Symptomene som disse to sporozoans forårsake fisk er nesten utvisket mot en annen, og inkluderer dannelsen av store, tumor-lignende hvit cyster på fiskens finnene og overkropp, og---i alvorlige tilfeller---oppblåsthet av hele fiskens kroppen. Cystene er faktisk reproduktive sentre som glugea og henneguya bruker til utgivelser spores, som kan gå på å infisere andre fisk. Derfor sørge for å desinfisere fiskens vann med en kjemisk som monoaminoacridine eller trypaflavine Hvis symptomene ovenfor.

Afrikanske oppsvulmet

Forskere er usikker på hva som forårsaker afrikanske eller Malawi oppsvulmet. En populær hypotese, er imidlertid at det innebærer koblingen av en bakteriell infeksjon med en parasittisk, protozoal-baserte infeksjon. Ifølge dyr verden oppstår afrikanske oppsvulmet i etapper. Først en fisk lider tap av appetitt, og deretter det utvikler gradvis en stikker, oppblåste gut eller lavere underliv. En rekke andre symptomer vil følge etter, eller begynner å vises i oppblåsthet løpet. Disse inkluderer: problemer med å puste, tap av energi, dannelsen av røde striper på en fisk kropp, feces som er trevlet og hvit og en tendens til å skjule under objekter eller forbli i en ensom plass. Mens den nøyaktige mekanismen som produserer disse symptomene er ukjent, synes det å være et bindeledd mellom høy-stress situasjoner og dets utvikling. Slike situasjoner omfatter flytte en fisken tank fra ett område til et annet og forlate en fisk ut av vannet i lengre tid.