Muskulære systemet av en katt

November 11

Muskulære systemet av en katt

Når du får en ny, søt liten kattunge, gi du sannsynligvis ikke mye tanke til hans muskulære systemet. Det er imidlertid en av de største systemene i katt danner hans grunnleggende framework, som gir alle hans feline evner.

Betydning

Den muskulære systemet er comp0sed av vev som har makt til å flytte og kontrakt. Cat's skjelettmuskulatur som triceps, biceps, gluteus muskler, deltoids og trapezius er omtrent som for andre arter, inkludert et menneske. Muskel står for omtrent halvparten av din kattene vekt, knyttet til bein, andre muskler og hud. Noen interne organer som hjertet, veggen av magen, tarmen og blod fartøy er laget av glatte muskulaturen.

Typer

Det finnes tre typer musklene i din kattøye kropp, som består av hjerte, glatt (ufrivillig) og stripete (frivillig) muskler. Cardiac muskler har unike krefter som pumpe blodet rundt i kroppen gjennom arteries og årer, mye som det gjør for Human. Den glatte muskulaturen er de ikke under katten 's styre, og inkluderer musklene i tarmen og veggene i blodårene. Stripete musklene er muskel vev arrangert i parallels som feste til beina og andre deler av anatomien, under frivillig kontroll av kattens bevegelse. Disse frivillig muskler av din katt er vanligvis knyttet til bein som danner en felles. En katt er så væske i hans bevegelse på grunn av mer enn 500 frivillige muskler i kroppen.

Effekter

Din katten har veldig smidig og raske bevegelser på grunn av hans bestemte følelse av balanse. Dette også gjør ham å lande nøyaktig hvor han skal lande uten problem. Han har også en måte å strekke kroppen ned så langt som mulig før skyve av, når han er hoppe ned i for å redusere avstanden og sjokket av hans landing. Kraftfull bakben ben tillater din katten å hoppe opp til fem ganger sin egen høyde. Hun bruker henne hale for balanse mens dominerende musklene kombinert med små muskler og sener langs Halens lengde aktiverer din katten å flytte den.

Funksjonen

Det er flere funksjoner og fordeler til din kattene muskler. Deres viktigste funksjon er å bringe om bevegelsen i hele kroppen. Muskel brukes også til å stabilisere og beskytte leddene. Den glatte muskulaturen er viktige i å kontrollere funksjonene blære og kolon. Musklene hjelpe også produserer varme gjennom skjelving. Frivillig muskler, som de fant i armer og ben, kan bare kontrakt og trekke, måtte samarbeide til flex og utvide. Kontrollere lemmer, knytte muskler til bein slik at de kan arbeide som levers. Bøyer muskler beskytte leddene, hjelpe dem å plukke opp lem eller bøye. Et høyt inntak av oksygen i det muskulære systemet er nødvendig for å tåle kjører og andre.

Advarsel

Noen vanlige sykdommer angripe musklene som du bør være klar over. Medfødt muskel sykdommer er sjelden inne kattene. Medfødt myotonia er en sykdom ufrivillig musklene til aktivitet som er generelt upassende eller uforholdsmessig til forventet. Feline polymyositis er en betennelse i flere muskler i kroppen som forårsaker lethargy, appetittløshet, svakhet og andre abnormiteter. Myositt Ossificans er en sjelden, progressiv sykdom som påvirker brusk og bein formasjon i skjelettmuskulatur. Noen av tegnene på denne sykdommen inkluderer lem svakhet og stivhet, med en redusert rekke felles bevegelse. Noen ganger kan bakterier og parasitter forårsake en betennelse i musklene også. Kalium er nødvendig for sunne muskler når kaliumnivå faller lav, det fører til muskelsvakhet eller feline polymyopathy. Kreft lesjoner på musklene er sjelden og oppstår vanligvis i eldre katter.

Forebygging/løsning

Kattens muskulære systemet er den viktigste delen av anatomien. Det er viktig at musklene arbeider kontinuerlig i tiptop form. Det finnes tester du vet kan gjøre for å vurdere mulige problemer med din kattøye muskulære systemet. Det er serum enzym tester å måle enzymer av muskler slippes ut i blodet vevsskade, betennelse eller overdreven muskel aktivitet. Elektromyografi (EMG) er en test av elektriske egenskapene til musklene. Muskel biopsi er mikroskopisk undersøkelse av muskelvev, oppdage inflammasjon og infeksjon i muskelen. Denne testen kan avgjøre om en svulsten er ondartet eller godartet. Røntgenbilder kan oppdage avvik i omkringliggende benete strukturer.