Vitenskapsprosjekt på effekten av bleking & farging hår

April 24

Vitenskapsprosjekt på effekten av bleking & farging hår

Anslagsvis 50 prosent av amerikanske kvinner farge håret. Hvilken effekt har dette på håret? Dette er et interessant emne for en vitenskapsprosjekt fordi det gir et spørsmål som er relatert til en virkelige problemet og gir en realistisk vanskelighetsgraden for unge studenter. Vurdere å hjelpe barnet ditt utfører dette eller et lignende eksperiment. Elevene som deltar i science prosjekter få muligheten til å forbedre sin tid ledelse og problemløsning.

Målet

Målet med vitenskap prosjektet er å måle effekter blekemiddel og håret fargestoffer har hår. Dette målet være fokusert videre ved å måle en bestemt hår-funksjon, som sin styrke, eller ved å studere virkningene av en bestemt merke eller hårfarge. Du kan også velge å studere effekten av sollys, som er en naturlig hår bleking middel.

Metoder

Metodene du bruker avhenger av dine spesifikke mål. Hvis du vil måle den relative styrken av naturlige og bleket eller farget hår, må du samle tilfeldige hårprøver lik lengden fra folk med naturlige og farget hår. Knytte hårstrå til en spiker og fest vekter håret til strand bremsene. Post vekter under som hver strand pauser og kategorisere resultatene av naturlige og farget hår. Et annet alternativ er å spørre et tilfeldig utvalg folk av en statistisk signifikant befolkning å børste håret. Teller hvor mange hår faller fra hver deltaker og kategorisere håret farget og naturlige hår type.

Materialer

Materialet du velger vil variere avhengig av eksperimentet du utformer. Hvis du sammenligner virkningene på håret av ulike konditorfarge agenter, må et utvalg av viktigste hår fargestoff. Hvis du velger å måle vekt motstanden i hårstrå, må en overflate å afix håret tråder og objekter i en standardisert vekt kan du enkelt koble til dem. En student brukt gjennomboret hull i blyanter og gjenger blyanter på hårstrå til håret brøt.

Alternative eksperimenter

Prøv alternative prosjektideer å utvide din forskning. Du kan for eksempel måle styrken på hårstrå som en funksjon av hvor lenge de har vært nedsenket i hårfarge. Du kan også eksperimentere med forskjellige strand lengder, hårtyper samt deltakernes alder. Dette vil sikre at eventuelle forskjeller i styrke og kvalitet ikke stammer fra feil forutsetninger og partisk målinger.