De fire viktigste årsakene til den store krigen

December 11

Verdenskrig eller den store krigen, varte fra 1914 til 1918. Sammenlignet med andre kriger i historien, var hvor lenge det skjedde relativt kort. Det startet som en enkel mordet på en enkelt person, men Eskalert til å bli en av de mest ødeleggende krigene sett av mann. Fire hovedgrunner forklare hvorfor den store krigen oppstod.

Gnisten av den store krigen

28 juni 1914, ble Bosnias erkehertug Franz Ferdinand myrdet av Gavrilo Princip, medlem av "Black Hand", en nasjonalistiske gruppen i Serbia. Ferdinand ble østerrikske tronarving hans onkel Franz Joseph ble tvunget av regjeringen i Wien å utstede et ultimatum til serberne på grunn av hendelsen. Serberne manglende evne til å møte kravene startet krigen mellom Østerrike og Serbia, som umiddelbart eskalerte da Russland erklærte krig mot Tyskland etter Tyskland besluttet å støtte Østerrike.

Territorielle dominans

Selv om Mortons drapet gnisten av den store krigen, var det underliggende økonomiske grunner til hvorfor krigen skjedde. Land som består av de allierte styrkene og Central Powers var allerede prøver å utvide og erobre flere territorier. Frankrike hadde god grunn til å støtte Russland i krigen, ikke bare fordi det fordømt drapet som fant sted, men fordi Tyskland prøvde å utvide sitt territorium i Afrika, et sted som var allerede dominert av Frankrike og Storbritannia.

Vise makt

Etter den fransk-preussiske krig fortsatte Tyskland å bygge sin militærmakt å forberede å forsvare seg mot Frankrike. Frankrike, derimot, så også behovet for å bygge sitt militære forsvar å hindre av noe imperialistiske angrep fra andre land. I tillegg var Tyskland en trussel mot britene på grunn av sin store marinestyrke. Dermed den store krigen ga Frankrike og Storbritannia delta styrker mot en felles trussel mot begge nasjoner.

Nasjonalistiske valpen

Tyskland ble en enhetlig nasjon i 1871. Dermed følte tyskerne en høy aktelse for å holde sin stolthet som nasjon. Franske, derimot, følte behov for å innfri sin stolthet når de tapte til Tyskland i en tidligere krig. Dermed den store krigen kan ha startet på grunn av splittelsen mellom Østerrike og Serbia, men det ble en fullverdig krig tidligere følelser at fanget allianser hadde mot hverandre.