Årsaker til unormal amming

November 18

Mens amming er en helt normal prosess, kan det være litt urovekkende når du begynner å laktat når du bør - for eksempel når du er breastfeeding, har aldri blitt gravid eller postmenopausale. Unormal amming kan beskrives som lekkasje av væske eller utslipp fra nipple på enten en uventede tidspunkt eller på en måte som er uvanlig eller en grunn til bekymring. Noen tilfeller av unormal amming involverer lekkasje av væske som ser ut som melk; men innebære andre tilfeller utslipp med blod eller pus. Årsakene til unormal amming variere, så det er viktig du se legen din bør du opplever denne tilstanden.

Bryst svulst

En vanlig årsak til amming som faller utenfor riket av normal er en byll i brystet. Ofte referert til som mastitt, er denne tilstanden en infeksjon i brystet vev eller melk røret. Det er vanligvis forårsaket av et melk rør blir tett i en kvinne som ammingen. Behandling innebærer vanligvis en runde av antibiotika og kremer for å berolige betent brystvevet.

Bryst skade

En nylig skader brystet kan også være skylden for unormal amming. Å bli truffet i brystvevet, kan det føre til væske lekkasje fra nipple. Men dette er ikke melk, og er vanligvis bare et resultat av irritasjon.

Medisiner

Noen medikamenter kan faktisk forårsake unormal amming. P-piller, methyldopa, phenothiazines og Trisykliske antidepressiva er eksempler på disse stoffene. Selvfølgelig, selv om du tror din amming er forårsaket av en av disse stoffene, bør du fortsatt se legen din.

Brystkreft

Brystkreft kan noen ganger forårsake amming i ikke-gravide eller ammende kvinner. Dette skyldes vanligvis en generell irritasjon av brystvevet eller tilstedeværelse av en svulst i melk kanaler.

Intraductal Papilloma

Du kan også laktat på en uvanlig måte hvis det er noe som kalles en intraductal papilloma i ditt brystvev. Dette er faktisk en vekst eller svulst, men det er godartet. Slike vekster må ofte fjernes kirurgisk, men de er vanligvis ikke skadelig, enn de forårsake irritasjon.

Prolactinoma

En sjelden årsak til unormal amming er noe som kalles en prolactinoma, som er en godartet svulst på hypofysen. Dette svulst ut prolaktin, et hormon som fører til at kroppen å begynne ammende som akkumuleres. Innsatsen vil bli gjort å nedskrive nummeret av svulsten og slippe nivåer av prolaktin i blodet tilbake til normal som et kurs for behandling; men er kirurgi noen ganger nødvendig.