Kjemiske egenskaper av stål

January 2

Kjemiske egenskaper av stål

"Steel" refererer ikke til et enkelt stoff. Tusenvis av forskjellige stål finnes og kjemiske egenskaper kan variere betydelig fra en komposisjon til neste.

Stål

Stål består hovedsakelig av jern, men også inneholder hvor som helst fra 0,05 til 2 prosent av karbon. Karbonatomer sette seg mellom jern atomer og betydelig bedre stivhet av stål.

Legeringer

Stål kan inneholde én eller flere andre metaller i spor mengder. Ulike elementer formidle ulike egenskaper til stål. Kobolt, gjør for eksempel stål vanskeligere og vanskeligere å bulk. Nikkel og mangan øke sin strekkstyrke, gjør et stykke stål hardere å trekke hverandre. Krom vil øke hardhet og forbedre korrosjonsbestandighet.

Lakkert stål

Den mest vanlige formen av stål er lakkert stål, også kjent som vanlig stål, som kan inneholde opp til 0,25 prosent karbon. Det er billig og sterk, men det er ikke korrosjonsbestandig og vil lett oksidere (rust) når eksponert for luft.

Rustfritt stål

Rustfritt stål er ikke en enkelt type av stål. Vanligvis refererer det til stål som inneholder en kombinasjon av vanadium, molybden, krom, nikkel, Titan og silisium. Rustfrie ståltyper pleier å motstå korrosjon og andre former for kjemiske angrep.

Gratis maskinering stål

Gratis maskinering stål inneholder høyere nivåer av svovel enn andre stål. Svovel reduserer mulighet for, men lar stål for å være lett maskinerte på en dreiebenk.