Om spekkhoggere i fangenskap

December 12

Om spekkhoggere i fangenskap

1993 filmen "Free Willy" gjorde fange spekkhoggere blockbuster superstjerner. Offisielt kalt "Orca" hval, tiltrekke disse store familiemedlemmer dolphin millioner til sine hjem på akvarier verden---ingen mer kjent enn Sea World's star "Shamu." På grunn av sin høye nivå av intelligens og evne trenes, har de blitt stjernene i mange akvarier og fornøyelsesparker. Imidlertid etter tiår med tiltalende publikum, oppsto et tilbakeslag mot å holde spekkhoggere i fangenskap negative helsemessige faktorene av fange hvalene.

Historie

Fanget i 1964, var Moby dukke den første live Orca vises i fangenskap. Opprinnelig ønsket å bli drept, Moby dukke overlevde ved hjelp av andre spekkhoggerne og stedet ble tatt i forvaring av Vancouver Aquarium. Moby dukke døde etter 87 dager i fangenskap, og aviser over hele verden mourned hennes død. Første vellykkede live-fange morderen hvalen, kalt Shamu, ble fanget i 1965. Førstemann i en lang linje å bære Shamu navnet Shamu I døde etter seks år i fangenskap på Sea World. Stjernen i "Free Willy," Keiko, ble fanget i 1979 utenfor kysten av Island. Etter suksessen til filmen, å rehabilitere og gratis Keiko ble igangsatt og Keiko døde i naturen på 23 år 2003. Etter at var de fleste fange spekkhoggerne bred inne fangenskapet, med svært få fanget fra vill.

Størrelse

De største familiemedlemmer dolphin, mannlige hvalene kan nå maksimal lengde på ca 32 fot (9,8 m) og vekt rundt 10 tonn. Kvinner er litt mindre, økende til maksimal lengde på 28 føtter (8,5 m) og vanligvis veie ca 7 eller 8 tonn. Ved fødselen, kalver er ca 8 fot (2,4 m) og veie om 400 pund.

Identifikasjon

I tillegg til deres gjenkjennelig svarte og hvite markeringer identifiseres spekkhoggerne med sine karakteristiske dorsal fins. Eldre mann hvalene kan ha dorsal fins det når en høyde på over 5,5 fot. Undersiden av hvalene er hvit, mens de fleste av hvalen er svart med en hvit-grå "salen" lapp funnet rett forbi ryggfinnen. Mann og Kvinne spekkhoggerne er svært lik i utseende og tegninger.

Betydning

I tillegg til behagelig besøkende akvarier, har mange fange spekkhoggere bidratt til vitenskapelig kunnskap av arter. Erobringen av Molly Doll tillot forskerne å studere lyden av spekkhoggerne for første gang. De fange spekkhoggerne mener også at den tillater folk å ha en opplevelse med "wild" dyr, og har en større forståelse for dem som ellers ikke ville være mulig.

Betraktninger

Spekkhoggerne født og oppvokst i naturen har langt lengre levealder priser enn de som bor i fangenskap. Selv om de er beregnet for å leve minst 50 år i naturen, bor fange spekkhoggerne sjelden utenfor 30 år.