Farlig krypdyr

May 18

For omtrent 6500 typer reptiler på jorden er de fleste ufarlig. Noen er veldig farlige dyr i stand til å drepe eller alvorlig skadet både andre dyr og mennesker.

Crocodilia

Reptiler som alligator, krokodille og saltvann krokodille er rovdyr, spise hva de har evnen til å fange i deres vannmiljøet. Med kraftige kjever og store tenner har disse reptiler å drepe eller påføre forferdelig sår.

Utstilt

To grupper, de utstilt; og boas, bruke muskuløse kroppen brytes tett rundt deres byttedyr, til slutt forårsaker det å kveles. Den største av disse, reticulated python, kan nå lengder 33 fot, gjør det en formidabel fiende.

Giftige slanger

Andre slanger drepe sine ofre ved bruk av giftige gift som de injiserer med en bite. I USA omfatter giftig slange arter flere typer klapperslanger, copperhead, coral slangen og vann moccasin.

Øgler

En firfirsle i nordamerikanske ørkenen kalt knallgod Gila har en ondskapsfull bit, men knapt dødelig. Komodo dragen av de indonesiske øyer, en kjøttetende firfirsle, er imidlertid store nok på 10 fot lang til å være en svært reell trussel mot en person.

Skilpadder

Skilpadden, en stor reptil som besitter sterke jaws og en longish hals, er en farlig skilpadde å håndtere. Mens det vil retrett når konfrontert i vannet, på land er det ofte aggressiv når overfor en trussel.