Hva er stifte avlinger?

January 23

Hva er stifte avlinger?

Stift avlinger er de vanligste matvarene i kostholdet for befolkningen generelt i en gitt region. Disse avlingene er vanligvis enten starchy rotgrønnsaker som kan oppbevares i lang tid uten ødelegger eller korn korn. De utgjør en stor del av kostholdet, og de fleste måltider inneholder en stift avling eller to.

Identifikasjon

De vanligste stifte avlingene inkluderer globalt ris, mais og hvete, som forklart i en 2002 utgave av "Natur." Andre korn, som bygg, bokhvete, hirse og quinoa, også stifte avlinger i enkelte områder, som er linser, soyabønner, poteter, søtpoteter og yams.

Betydning

Bestemt stift avlinger bli viktig for en bestemt region fordi de er lett dyrkes i visse typer klima, jord og land topografi. Kassava, for eksempel er en stift avling i deler av Sør-Amerika fordi den trives i tropiske klimaer.

Betraktninger

Basismatvarer er en god kilde til kalorier, men de gir ikke alle vitaminer og mineraler nødvendig for en sunn menneskets kosthold. Folk må næringsstoffene som finnes i frukt og grønnsaker, for eksempel.

Bruker

Folk mill stift avlinger i mel eller måltid å lage brød, pasta og andre matvarer. Rotgrønnsaker, samt ris og mais, er også vanligvis kokt og spist i fullstendig form.

Eksempel elementer

Stift avlinger som mais kan være viktig for et område for fôring husdyr og korn også brukes stadig mer for biodrivstoff. Eksempel stifting avlinger kan også være viktig å en regionale økonomien, som bomull og tobakk i North Carolina.