Historien om klarinett instrumentet

April 29

Klarinett er en enkelt siv, instrument i treblåseinstrumenter familien. Dens opprinnelse går tilbake over 300 år. Klarinetts umiskjennelig lyden er avledet fra sin sylindriske bar, en unik kvalitet i folkeinstrumenter.

Evolusjon

Den sen 1600, Tyskeren Johann Christoph Denner og hans sønn, Jacob, forbedret chalumeau, som regnes som det første instrumentet siv. Dette nye instrumentet ble klarinett.

Endringer

Denner og sønnen økt omfanget av chalumeau med over to oktaver ved å legge til flere nøkler på apparatet. De har også gjort forbedringer i munnstykket og klokken.

Materialer

Tidlig clarinets ble laget hovedsakelig av tre, som er de øverste enden clarinets proffenes i dag. Andre materialer som brukes til å produsere clarinets inkluderer plastikk harpiks (populært for moderne, billigere clarinets), hard gummi og elfenben.

Varianter

Mest spilte klarinett er B flat klarinett. Andre clarinets inkluderer høyere E flatt, og den nedre stemmeleie alto, bass, contra-alto og contra-bass clarinets.

Popularitet

Klarinett ble ganske populær i tidlig 1900-tallet jazz bevegelsen. Det var et sentralt virkemiddel storband-æraen av 1930-årene og 40s, spilt av anerkjente musikere Woody Herman, Artie Shaw og Benny Goodman.