Berømte mynt samlinger

October 4

Berømte mynt samlinger

Mynt samle, også kalt numismatics, har vært en hobby i århundrer. Mange berømte mynt samlinger fortsatt overleve i dag. Mynt entusiaster kan vise sjeldne og verdifulle mynter, sammen med andre former for valuta, på institusjoner over hele verden.

Nasjonale Numismatic Collection

Den nasjonale Numismatic Collection, kuratert av Smithsonian Institution, beliggende i National Museum for naturhistorie Berhing Center i Washington, har en av verdens største samlinger av mynter. Over en million biter av penger er i samlingen. over 450.000 av disse objektene er mynter. Målet med den nasjonale Numismatic Collection er å markere vekst og utvikling av valuta i USA, og mange sjeldne mynter preget i USA er utstilt.

American Numismatic Society

American Numismatic Society huser en stor samling av mynter, papirpenger, medaljer og andre objekter i valuta i New York City hovedkvarter. American Numismatic Society-samlingen inneholder mer enn 600 000 stykker, hvorav mange er mynter. Samlingen spenner over all tid og geografiske perioder, og mynter fra hvert hjørne av verden. Eierandeler fra American Numismatic Society er bare synlig for avtale. men samfunnet har omfattende verktøy.

Cabinet des Médailles, Bibliothèque Nationale de France

Bibliothèque Nationale de France og det franske Nasjonalbiblioteket, har en samling av sjeldne og verdifulle mynter i Cabinet des Medailles i Paris. Det huser 520,000 mynter og medaljer og besøkende kan se mynter fra alle perioder i historien. Cabinet des Medailles inneholder et forskningsprosjekt bibliotek, og mange av samlingens mynter har vært gjenstand for vitenskapelig forskning.

Eremitasjen Numismatic Collection

Samlingen Hermitage Museum Numismatic utgjør en tredjedel av objektene i staten Eremitasjen i St. Petersburg i Russland. Numismatic samlingen inneholder mer enn 600 000 mynter medaljer, edelstener og papirpenger. Mesteparten av i Eremitasjen mynt samlingen er stykker fra den vestlige verden, men den har store samlinger av gamle øst og russiske mynter.