Alligator & krokodille likheter

June 1

Alligator & krokodille likheter

Mange folk pleier å bruke ordene "alligator" og "crocodile" om hverandre, antyder at det er nesten ingen forskjell mellom de to dyr. Mens de ser lignende, er det flere viktige forskjeller mellom dem. Krokodiller har lengre og tynnere mordaer enn alligatorer. Alligatorer er ferskvann dyr, mens krokodiller bor i saltvann. Tennene av en krokodille er synlig, selv når krokodilles munn er lukket, mens alligator tenner er usynlig til munnen er åpen. Mens det er mange forskjeller mellom alligatorer og krokodiller, det er også mange likheter.

Krypdyr

En åpenbar likhet mellom alligatorer og krokodiller er at både dyr krypdyr. De er kaldblodige skapninger som bruke lite energi når de flytter. De kan ikke regulere sine egne interne kroppstemperaturen, og må stole på eksterne varmekilder som solen. De også har ikke spise så mye eller så ofte som pattedyr og annet hjertelig-blod dyrene, til tross for at alligatorer og krokodiller er kjent for sine kjøttetende spisevaner. Til slutt, som reptiler, har både dyr tøffe, skjellete Skjul.

Habitat

Alligatorer og krokodiller er begge kjent for å leve i eller i nærheten av vann, men alligatorer er ferskvann dyr og krokodiller bor i saltvann. Deres atferd vedrørende vann er forbausende like. Både alligatorer og krokodiller forblir i våtmarker og på kysten, og begge to dyrene er overraskende fort svømmer. Begge arter akvatiske diktere på minst noen av kostholdet, både alligatorer og krokodiller spise andre akvatiske dyr, som fisk og bløtdyr.

Diett

Siden alligatorer og krokodiller har lignende jaws og tenner og er like i størrelse, spiser de mest av samme mat. Yngre dyr spiser insekter, krepsdyr og småfisk. Som de får større, spiser de større dyrene. De foretrekker vanligvis å spise dyr som de kan spise i en eller to biter, så de fleste av deres byttedyr er fortsatt betydelig mindre enn dem. De spiser noen ganger større dyrene ved bite dem og dra dem under vann for å drukne dem. Alligatorer er ikke generelt farlig for mennesker og foretrekker å stikke av når folk. Krokodiller er mer aggressive og generelt angripe alt i nærheten dem, Human inkludert.

Gamle arter

Alligatorer og krokodiller er ikke bare både reptiler, men de begge tilhører den dyr familien crocodylidae. Både krokodiller og alligatorer eksistert relativt uendret i de siste 55 millioner år, og de har lignende forfedre som først dukket opp 200 millioner år siden. Dette betyr at dyr veldig mye som krokodiller og alligatorer har eksistert siden dinosaurene. Bortsett fra noen små utviklingsendringene, er begge dyrearter endret lite siden de første gang.