Diabetiker hjørnetann symptomer & bivirkninger

August 27

Diabetiker hjørnetann symptomer & bivirkninger

En hund er diagnostisert med diabetes når bukspyttkjertel ikke gjør nok insulin, et hormon som hjelper kontroll nivåer av blod sukker i kroppen, ifølge PetMD.com. Diabetes kan påvirke hunder av alder, kjønn eller rase, men tilstanden er mest vanlig i hunder som er overvektige. Det er mange symptomer på diabetes som eiere kan se etter, og det er viktig å søke veterinær behandling umiddelbart hvis du merker noen symptomer.

Vekttap

En av de vanligste- og mest oversett - symptomer på diabetes er vekttap, advarer Petinfo.com. Ofte diabetiker hundene vises slank og begynne å vise tegn på vekttap, som er mest sannsynlig muskel tap, til tross for buldre opp sine måltider som vanlig. Dette er fordi en insulin mangel har lurt hundens kropp til å tro det er sultne når det ikke.

Overdreven tørste

Hundene av diabetes begynner vanligvis drikke mye mer vann enn vanlig. Diabetiker hundene kanne lide en overproduksjon av glukose, sparking dehydrering og overdreven tørst, ifølge Mar Vista dyr Medical Center.

Økt vannlating

Fordi sukkersyke dog begynner drikke mer vann, er det bare naturlig at det også må urinere oftere og i større volum. Glukose trekker vann med det når det er utskilt, forårsaker denne syklusen av tørst og hyppig vannlating. Ofte urinen kan vises klart og enten velduftende eller luktfri fordi hundens insulin mangel påvirker nyrene, som mislykkes å behandle og rense glukose fra hundens kropp.

Velduftende pusten

American Society for det forhindrer av grusomheten å dyrene notater at diabetiker hunder har ofte fruktig eller velduftende pusten. Dette skyldes høye nivåer av glukose eller sukker, i hundens system.

Plutselig Cataract formasjon

En unormal metabolismen kan resultere i rask cataract formasjon i diabetiker hundene. Symptomer på cataracts er en endring i øyenfarge, bumping i objekter, squinting og rødhet eller betennelse rundt øynene.

Apati

Som diabetes blir mer avanserte, blir hundens hele system svekket, forårsaker det å virke svak eller sløv. Tegn til slapphet inkluderer en motvilje mot å leke, sove mer enn vanlig og muskelsvakhet.