Hvordan legge til en Pass Transistor til en spenningsregulator

October 16

Legger til en pass transistor i en eksisterende tre-terminal spenningsregulator, kan du øke den gjeldende produksjonen. Elektronikk designere favorisere tre-terminal regulatorer, som LM7805 og LM317, for sin enkelhet og lave kostnader. Mens de gjør en god jobb med å regulere spenning, er sin nåværende begrenset til ca 1 amp. Hvis du trenger mer enn dette, kan en transistor og motstand øke gjeldende ved flere forsterkere. Hvis du gjør denne endringen, vil du også vil legge til kjølefinner både regulator og transistoren.

Instruksjoner

• Koble spenningsregulator fra strømkilden. Koble spenningsregulators inndataflytpunkt fra likeretter og filtrere kondensator som leverer det nåværende.

• Forberede tre 3-tommers biter av 22-dimensjon på ledningen ved å klippe og stripping en halv tomme isolasjon fra begge ender. Lodde en ledning til hver av BD536 transistor's tre leder. Lodding den andre enden av transistorens samler ledningen til regulator's utdataflytpunktet. Lodding den andre enden av emitter ledningen likeretter/filter tilkoblingen du koblet fra i trinn 1. Lodding gratis slutten av base ledningen til den regulator inngang. Bruk lang-nese tenger Crimp lede av 3 ohm motstanden rundt transistorens emitter føre og loddetinn. Likeledes crimp og loddetinn Motstandsverdien er andre føre til base ledelsen av transistoren. Skjær et kort stykke elektriske tape og vikle den rundt til transistoren fører. Dette vil hindre at transistoren tilfeldigvis shorting mot andre komponenter.

• Gni en liten mengde kjøleribbe termiske sammensatte på ryggen av spenningsregulator og transistoren. Dette er både til-220 enheter, som flat plast pakker med en metall tab og tilbake. Denne pakken gir større varmespredning enn en all-plast tilfelle. Ekstra kjølefinner er viktig for å håndtere større gjeldende krav på komponentene. Skyv kjølefinner på transistoren og regulator slik den kjølefinne monteringshul linjer opp med på enheten. Ta en kort 6-32 skruen gjennom senterhullet, legge til en vaskemaskin og mutter i den andre siden og stram.