Hvordan Mic en Bass gitar Amp på scenen

July 11

Hvordan Mic en Bass gitar Amp på scenen

Mange bassister foretrekker å forsterke deres bassgitarer ved å koble sine instrumenter direkte til lydsystemet i huset. Dette er en praktisk måte å forsterke bass gitar uten å laste noe utstyr. Men lyder en direkte bass signal aldri like en stor-lød amp. Derfor er det viktig å vite hvordan mic en bass gitar amp på scenen når situasjonen krever det.

Instruksjoner

• Plass en mikrofon på et stativ. Oftere enn ikke, brukes dynamisk mikrofoner til dette formålet på grunn av deres evne til å tåle høy lydtrykksnivåer.

• Sette mikrofonen overalt rett mot høyttalerdeksel til 12 inches unna. Eksperimenter med denne avstanden til å bestemme den beste posisjonen for mikrofonen du bruker.

• Plasser mikrofonen slik at den peker mot midten av en av foredragsholderne av bass amp. Dette vil fange en finnes og klar lyd fra bass amp. Dette kan imidlertid noen ganger legge for mye press på mikrofonen, forårsaker det å forvrenge.

• Plasser mikrofonen litt til side av en høyttaler i bass amp. Dette vil fange en litt mer avrundet og mindre stede lyd. Det vil også plassere mindre press på mikrofonen, hindre at mikrofonen overbelastning hvis bass amp er slått veldig høyt.

• Plasser mikrofonen i 45-graders vinkel mot midten av en høyttaler i bass amp. Denne vinkelen vil hjelpe fange mer bass fra amp. Denne plasseringen vil også legge mindre press på mikrofonen, forhindrer den fra overbelastning Hvis plassert foran en veldig høyt bass amp.