Hvordan å identifisere granitt & kvarts

February 13

Et grunnleggende prinsipp i rock samle er, "mineraler er ikke steiner, steiner er laget av mineraler," som det fremgår av Don Peck på Rockhounds.com. Mineraler som kvarts danner byggesteinene av bergarter som granitt. Granitt er en "vulkanske" rock, dannet dypt i jordskorpen av kjøling magma. Quartz er et krystallinsk mineral. Som samler, vil du kunne identifisere både granitt og kvarts. Dette krever mer detektivarbeid enn du forventer, siden naturlig granitt og kvarts sjelden ligner polert kjøkkenbenken oppussing butikken eller glitrende mengde crystal i museet saken.

Instruksjoner

Identifisere granitt

• Sjekk fargen på rock du mistenker er granitt. Fargen avhenger av mineral innhold. Granitt er laget hovedsakelig av kvarts, Feltspat, biotitt og muscovite; den inneholder også hornblende, augite, magnetitt eller zirkon. Mesteparten av kvartss farge kommer fra Feltspat, som gir hvit, lys grå, gulaktig eller rosa toner. Biotitt og hornblende produsere sorte prikker og muscovite formidler en sølvblank eller brun farge.

• Se på korn. Granitt varierer fra coarse-grained til svært coarse-grained. Den har en særpreget marmorert utseende fra intermingling alle dens komponenten mineraler. En coarse-grained stein er en der korn er om størrelsen på et stykke ris eller større.

• Teste sin hardhet. Som mineraler som det er dannet, er granitt svært vanskelig. Hvis du prøver å avlyse det med en lommekniv, bør det være vanskelig å merke.

Identifisere kvarts

• Gjør deg kjent med typer kvarts. Kvarts oppstår i mange ulike geologiske miljøer i bokstavelig talt dusinvis av skjemaer. Selv om fleste er skjult i granitt og andre kvarts inneholder bergarter, er det også en av få mineraler som homogen, rock-aktig krystaller; disse krystallene er det folk flest forbinder med begrepet "quartz."

• Identifisere bergkrystall kvarts. Dette er rock-aktig biter av krystallinsk kvarts ikke blandet inn i andre rock. Den kommer i mange former, inkludert prismer. Selv om ren kvarts er helt klart og glasslignende, kan sporstoffer mineraler eller elementer tint det forskjellige farger, inkludert gul, rose og lilla. Amethyst er faktisk teknisk en form for lilla kvarts.

• Identifiser typen rock der kvarts kan bygges. Biter av kvarts vises i vulkanske bergarter, grå, mens de blir grå, gul eller rød i sedimentære bergarter, som er bergarter i trykksatt sediment. Kvarts være grå eller hvit i bergarter, som er bergarter dannet av en kombinasjon av stor varme og trykk. Quartz er mest vanlig i vulkanske bergarter.

• Se på formen. Bergkrystall kvarts danner en rekke geometriske figurer bestående av varianter av Sekskantet prismer. På den annen side, er quartz innebygd i stein uregelmessig. Det er siste mineralet å utkrystallisere som danner rock avkjølt, så den ikke vises for det blotte øye å ha en bestemt figur. I stedet vil det danne en amorf blob innebygd i stein.

• Kontrollere utseendet under forstørrelse. Hvis du ser på det under en linse, kvarts innebygd i rock vil se glassaktig eller voksaktig og vil ikke ha åpenbare glatte flater. Bergkrystall kvarts har ofte liten striations eller vannrette linjer, ellers glatte flater, indikerer mønster av veksten av crystal over tid.

• Teste sin hardhet. Quartz er svært vanskelig; du vil finne det vanskelig å klø hvis du prøver å gjøre det med en lommekniv.

Tips og advarsler

  • Identifikasjon jobben vil bli gjort lettere hvis du har bilder for sammenligning. Du kan bruke en guidebok eller Last ned bilder fra Internett.
  • Bruk commonsense forholdsregler hvis du samler steiner:
  • Bruk vernebriller eller beskyttelsesbriller hvis du bryte bergarter.
  • Hvis bare bruker en hammer, bruker en spesialdesignet for rock-breaking---kan rock forårsake små biter av stål splinter og fly ut av en vanlig claw hammer.
  • Ikke risikere livet klatring på farlig hyller eller steinbrudd vegger eller ved å angi min tunneler.