Vil en Alligator spise kylling?

October 28

Alligatorer, som sine fettere krokodiller, er skremmende rovdyr. Mens umodne de spises av rovdyr alt fra frosker hegre, men når de har nådd full størrelse bare skapninger som utgjør en trussel mot er dem mennesker og andre store alligatorer. Gjennom sitt habitat, vil alligatorer spise noen fugler eller husdyr de kan fange, fra storfe kyllinger.

Alligatorer i naturen

Alligatorer i naturen er opportunistiske, gjerne spise åtsel samt noe de kan fange. Som ubåter, kan de regulerer sin oppdrift slik at de flyter i alle dybder de velger. Deres foretrukne metoden for angrep er å lure under vann, deretter gjøre et plutselig oppadgående utfall mot deres byttedyr. Gitt sin størrelse og overraskelsesmomentet, er de i stand til å dra selv svært store dyr under vann og holde dem der til de drukne. Alligatorer er ikke å tygge, slik at de bruker kronglete bevegelser å rive av biter av kjøtt, eller vente på deres byttedyr å myke opp og brytes ned.

Naturlig kosten

Naturlig kosten til alligatorer er, bokstavelig talt, noe de kan svelge. Unge alligatorer forbruke insekter, ormer, små fisk, crawfish og andre beskjedne byttedyr. Som de vokser større er de i stand til å fange større fisk, vadefugler og små og mellomstore dyr. Fullvoksen alligatorer har nok kjeven styrke å bite gjennom en skilpadde shell, og kan generere nok innflytelse til å trekke ned en stor bukk. De selv har blitt observert drepe og spise store katter, området er andre store rovdyr, noe som gjør dem "arve" predator innenfor deres rekkevidde.

Alligatorer og bosetninger

Alligatorer og mennesker kommer i hyppige kontakt fordi, liker dyr alligatorer tære på, mennesker er tiltrukket av vann. I områder der bosetninger strekker seg inn i alligator habitat, er alligatorer hyppige forbrukere av familien kjæledyr. Hvor gårder utvide til alligator land, er husdyr utsatt for alligator predasjon. Kyllinger, med sin vane å flokker sammen og deres manglende evne til å fly effektivt, faller lett bytte til en plyndrende alligator. Større dyr, som sauer, kyr og geiter kan kjøre fort nok for å unnslippe hvis de unngå første angrepet.

Pet alligatorer

Pet alligatorer kjøpes vanligvis som babyer, og i sitt første år eller to av livet er større enn andre populære øgle kjæledyr. Men de vil leve lenge 50 år og kan vokse til å bli syv fot eller mer i størrelse, så de ikke er et ansvar å godta på et innfall. Når små, kan pet alligatorer være matet på fisk, ormer eller mus. Som de dyrket, må de større måltider av rotter, kaniner, høner eller andre kjøtt. Noe eiere fraråder kommersielt hevet kyllinger, fordi de er utsatt for sykdom. Alligator chow er også tilgjengelig, hvis nødvendig.