Hva skjer med Queen maur?

October 16

En dronning maur er mor til alle andre maur i en koloni. Hennes navn er villedende siden hun har ingen makt som en menneskelig dronning, men er i stedet makt av reproduksjon i en maur colony. En dronning maur er større enn arbeideren maur i en koloni og har vinger som hun bruker fly til et annet sted å starte en ny koloni. Rollen av dronning maur i en koloni bestemmer hva som skjer med henne i hennes livssyklus.

Maur arter

Det er mange arter av maur. Noen arter har en enslig mor dronning. Noen har mange mor queens. Hovedforskjellen mellom en dronning maur og andre maurene i en koloni er hennes evne til å reprodusere. Hun er lei og oppdratt av andre maur så hun utvikler seksuell fruktbarhet og vinger. En dronning maur tar del i ekteskapelig fly, som er en parring ritual. Hun bruker vinger for å fly til et nytt sted å colonize med nye larvene.

Befruktet eller 5mas

Under en ekteskapelig flytur velger en dronning maur en mannlig maur fra en annen koloni som hennes kompis. Mannlige leverer hennes med sperm. Hun holder det i hennes beholder med eggene. Dronning maur bestemmer hvilke eggene skal befruktes og som ikke. 5mas egg bli arbeideren maur for en koloni. Befruktede egg er næret for å bli fremtidige queens. Dronningen kan velge å holde riktig næring fra befruktede avkom. Når hun begynner, bestemmer hun avkom blir arbeideren maur, også.

Maur samfunn

Faktorene som bestemmer livet av kolonien i stor grad avhenger av de tilgjengelige ressursene for livssyklus. En koloni rikt på ressurser har råd til å produsere mange dronninger ved å mate dem. En koloni med lite matressurser kan bestå av det meste mannlige arbeidere. Når det gjelder mange queens født og oppfostret i en koloni, kan disse dronninger enten la ekteskapelig fly eller konkurrerer med hverandre i kolonien for en kompis. Noen damer vil forbli og fortsette å reprodusere finnes ressurser til å lage en stor koloni.

Død av dronning maur

En dronning maur kan ha en lang levetid. Noen arter er anslått for å ha queens som live opp til 25 år. Dronning maur kan bli drept av menneskelig innblanding, naturlig livssyklusen, eller andre maur. Kolonier av arbeideren maur er kjent for å drepe deres dronning hvis hun ikke oppfyller sin rolle i gjengivelse arbeidere for kolonien. Dronning maur er kjent for å sette sin egen overlevelse som kolonien og arbeidere følelsen dette kan stige opp og drepe sin dronning.