Hvordan skrive en dramatisk komedie

July 1

Mange av verdens mest verdsatte filmer, TV-programmer og teatralsk skuespill er verk som å innlemme både dramatiske og komiske moduser historiefortelling i en tonalt balansert arbeid. Slå sammen disse to forskjellige stiler er en givende og attraktive utfordring som det kan låne til en bittersøt realismen at livet gir både store ler og store prøvelser å kjempe med. Skrive en kvalitet dramatiske komedie er et spørsmål om fokus på karakterdrevet plot og motivasjon som kan oppnås gjennom å opprettholde en følelse av konsentrert lekenhet, vilje til å eksperimentere og en dedikasjon til La figurenes stemmer kommer ut organisk - om å fortelle en vits eller levere en smertefull monolog.

Instruksjoner

• Tenk på minst to av tegnene som kan vises i arbeidet og forestille seg fanget i en spesiell situasjon sammen; kanskje er de fast i en heis. Vurdere deres tale patters, atferd og quirks og spør deg selv hva er morsomt om disse tegnene, og det komiske eller alvorlige konflikter disse to må sammen. Hvilke situasjoner kan de finne seg i utenfor heisen?

• Skissere handlingen i historien, bryte ned tomten til scener, vurderer hva poignantly dramatisk eller dypt komisk om hver scene undersøkt. Hvilke scener ringe for ler og kaller scener for dramatiske åpenbaring? Hvor i scenen er plass til vitser og der er plassen til spenning?

• Skrive ut en hel kladdeversjon av en scene, bruke disposisjon og tidligere skrive oppgaver som guider hvordan tegnene samhandle.

• Gjennom scenen høyt med klarerte redaktører eller venner for å måle hva som fungerer i scenen og hva som ikke. Vurder hva vitser falt flatt eller hva plott poeng kan forvirre publikum og deretter justere arbeidet tilsvarende.

• Fortsett å skrive scener til du har et grovt utkast manuskript. Gjenta publikum-måle og revidering prosessen til du har en dramatisk-komiske manuskript som du er fornøyd med.

Tips og advarsler

  • Ikke vær redd for å eksperimentere eller ta en risiko ved å ta historien i retning du ikke opprinnelig trodde det ville gå. Tross alt, kan du alltid gå tilbake og slette plott endringer eller nye retninger som du ikke liker. Det er alltid bedre å ha mer enn nok materiale enn å ha lite.
  • Også ta tid til å se dramatisk komedier som du allerede kjenner og liker for å inspirere deg til å skrive din egen.