Hva instrumenter brukes til å måle været?

March 4

Måling og registrering værdata krever flere biter av utstyr. Omfattende verden Vær rapportering krever målinger som følger de samme retningslinjene, så vær-overvåking instrumenter er konfigurert til å følge standarder fastsatt av World Meteorological Organization (WMO). Disse instrumenter varierer fra vanlige termometeret til mer obskure elementer som kan måle lys.

Temperatur og regn

Værdata bruker spesialiserte versjoner av enkelte grunnleggende instrumenter. Termometre måle temperaturen, men de må beskyttes for å få en leses. Å plassere dem i åpne kan forårsake termometre overoppheting på varme dager eller fryse fra nedbør i kaldere vær. Det WMO kravet for plassering av termometeret er ca seks fot over bakken. Disse termometre sitter vanligvis i en hevet ly, som kan være en ventilert trekasse på stylter eller en sylindrisk sak som ser ut som en rekke oppned plater stablet oppå hverandre. Regn måleinstrumenter samle regnvann for å måle hvor mye regn har falt. Dette målet er tatt av veier vannet eller observere måleren - det avhenger av modell.

Fuktighet og vind

Vind måles med både vind vanes og anemometers. Vind vanes påpeke retning vinden blåser, mens anemometers roterer som vinden skyver en rekke kopper knyttet til en sentrale spindelen. En ekstern ligner på bilens speedometer måler hvor raskt spindelen dreier. Hygrometers måle fuktigheten. De faktisk bruker hår som en komponent - som fuktighet øker, forårsaker blondt hår inni hygrometer å utvide i lengde. Dette ligner på effekten fuktighet har på håret på hodet.

Øvre atmosfæren

Meteorologer bruke fly for å overvåke noen værfenomener. For eksempel fly brukes av orkanen spotters, men de kan bare fly så høyt. Et instrument kalt et radiosonde tar målinger i høyder mye høyere enn vanlig fly kan gå. NASA sier at været ballonger kan bære radiosonder 19 miles high, slik at de kan overvåke vind og andre atmosfæriske forhold. Sammenligning er 35.000 fot marsjhøyde av passasjerfly bare ca 6 1/2 miles høy.

Måle solskinn

Det er mulig å måle mengden av sol - ikke bare varmen, men lysstyrken av lys. Et instrument kalt Campbell-Stokes solskinn recorder, som ser ut som en kombinasjon av et mikroskop og en globus forankret i en halvmåne ramme, registrerer hvor mye lys solskinn en dag har. En glass Globus ligger i en C-formet ramme, skråstilt, med en pekepenn koblet til bunnen av verden som peker mot et stykke papir. En ekstra halvsirkelformet ramme kjører vinkelrett til det første, bak verden. Verden forsterker sollys til punktet at pennen brenner papir, forlater en langstrakt mark som angir hvor mange timer med sterkt sollys skjedde den dagen. Dette er målt i watt per kvadratmeter.