Hvilke grunner ville forlate en Neutered katten urin merkene?

May 12

Hvilke grunner ville forlate en Neutered katten urin merkene?

Før de er kastrert, bruke mannlig kattene urin merking hovedsakelig for å tiltrekke seg en kamerat. Har din katten fast er ikke en garanti for at merkingen stopper. Selv etter at de er kastrert, mannlig kattene kan gå på merking, lage ubehagelig flekker og lukter i hele hjemmet. Hvis du kan identifisere den mulige årsaken til hans oppførsel, kan du søke behandling råd fra en veterinær eller behaviorist.

Lært atferd

Gamle vanen dø hard, spesielt inne pets. Jo lenger en katten holder opp en vane som urin merking, jo vanskeligere er det å bryte, selv etter neutering demper hans hormonelle motivasjon til å gjøre dette. Ideelt sett skal en katt være neutered alder av 5 måneder, før urin merking blir en vane. Hvis du neuter en eldre katt, avsluttes han ikke sprøyting. Hvis din katten fortsetter å spray, spør om hjelp fra en profesjonell trener.

Stressende endringer

Stress tvinger selv neutered kattene urin merket, og disse skapninger av vane er stressa av endring. Plutselige endringer som å flytte eller bringe hjem en ny baby kan gi katten stress, som kan manifestere seg i tap av appetitt, aggressiv atferd eller markere.

Kitty konflikt

Konflikt med en annen katten kan også tvinge kjæledyret neutered spray av frykt og angst. Stress skyldes konflikt, enten det er kjempe, mobbing eller selv tilstedeværelsen av en utendørs katten synlig gjennom vinduet kan tvinge din katten å spray. En observatør som spesialiserer seg på sosialisering kunne hjelpe.

Generell angst

Dessverre, noen katter bare er utsatt for høy angst. Dette kan skyldes ting som en historie med misbruk eller en nevrologisk lidelse. Den naturlige tilstanden av stress kan kjøre ham til urin mark selv etter å være neutered. Fordi hans angst kommer fra i, og ikke nødvendigvis fra en ekstern faktor, ta kontakt med din veterinarian. Noen katter nytte av reseptbelagte medisiner som roe sine nerver, slik at de kan slappe av.