Forskjellige måter å feste en sykkel-lås

February 19

Sikkerhet behov for sykkel varierer avhengig av hvor du er låse den. Noen er tilstrekkelig for lav-risiko områder, men hvis du prøver å beskytte mot en alvorlig trussel for tyveri, visse tiltak må tas.

Typer sykkel låser

En U-lås (noen ganger referert til som en D-lås) er vanlige og svært sikker lås. Det består av en U-formet metall ring låst inn i en x i grafikkrammen. U-låser er mer motstandsdyktig mot bolt cutters enn andre typer låser, noe som gjør dem til et klarert valg. Men noen eldre varianter lett kan plukkes med Bic penn, og en U-lås tillater nok av et gap mellom seg selv og sykkelen er låst til kan være ødelagt åpen med nok innflytelse. For å beskytte mot denne typen tyveri, finnes det O-låser, som du kan justere for å minimere denne plassen.

Kjedene er et annet populært alternativ, men ikke alltid like sikre. Kjettinger fra jernvarehandel er ikke generelt forsterket og kan infiltrated med letthet, gjør sikkerhet kjeder et bedre alternativ. Disse case-herdet kjeder har ofte koblinger som figuren gjør dem vanskeligere å kutte. Kjedene kan brukes sammen med nesten alle typer låser, som bør være tilstrekkelig holdbare, også.

Kabellåser er omsluttet metall flettene som vanligvis har en låste mekanikk (nøkkel eller kombinasjonen lås) og kan deles gjennom lett med grunnleggende verktøy. Dette gir enda mindre beskyttelse og burde ikke være lettelse opp på i høy-risiko områder.

Måter å feste sykkel låser

Den U-delen av en U-lås kan plasseres gjennom noen del av rammen låse sykkelen til en pole, gjerde, parkering, etc. Hva du låser sykkelen til må passe i løpet av U for at crossbar å passe. Hvis du har en quick-release front dekk, kan du plassere U gjennom foran mest del av rammen slik at du kan skyve det gjennom din foran eiker og låser rammen og forhjulet til et stasjonært objekt. Avhengig av størrelsen på U-låsen, kan dette være en smerte, og det er derfor mange syklister bruke en kabel eller kjede sammen med U-lås. I denne metoden du låser opp rammen med U-låsen og Kjør kabelen gjennom å sikre avtakbar komponenter som sete og foran hjulet. Løkker på endene av kabelen kan skyves inn den U-delen før du låser crossbar, sikre alle deler av sykkelen.

Hvis begge hjul montert med vanlige nøtter, er det mindre behov for å sikre hjulene. I dette tilfellet bruk lås for å sikre en sentral del av rammen. De sikreste stedene å låse er topp røret og ned røret. Med en av disse låst må en tyv å skade sykkelen for å stjele den, tar bort insentiv til å gjøre dette.

For minimum sikkerhet, kan man låse foran rammen til foran hjulet eller baksiden av rammen til bak rattet. Dette immobilizes sykkelen slik at det ikke kan bli ridd bort. Selvfølgelig kan en tyv bare løfte sykkelen og få med det, derfor denne metoden bør bare brukes hvis du midlertidig forlater sykkelen uovervåket i en lav-risiko området.