Pungdyr frosk Habitat

July 14

Pungdyr frosken er en uvanlig art i verden av amfibier. Pungdyr frosker får sitt navn fra virkemåtene karakteristiske avl der kvinner av arten bære avkom i poser på ryggen. Når vanlig gjennom hele sitt arbeidsområde, pungdyr frosken er nå oppført som en truet art av International Union for bevaring av naturen (IUCN) og populasjoner er i tilbakegang i møte med voksende miljøpåvirkninger.

Taksonomi og beskrivelse

Pungdyr frosken (Gastrotheca riobambae) er oppkalt etter marsupium posen som utvikler på kvinner som de når seksuell modenhet. Menn mangler posen selv om de spiller en viktig rolle i å plassere egg inn i poseen under gjengivelse. Pungdyr froskene er vanligvis grønt til lys-brun på farge med mørkere fargede mønstre på ryggen og sidene. De er små frosker og varierer fra 1,5 til 2,5 tommer

Utvalg og Habitat

Gastrotheca riobambae har et begrenset område langs filmen skråninger av Andesfjellene i Ecuador. Pungdyr frosken tåler en rekke forskjellige habitater innenfor rekkevidde. Disse froskene finnes oftest i vegetasjonen i montane skoger. De kan også finnes i montane enger, landbruket felt og klippeskråningene, eller andre steder som ligger nær stillestående til saktegående farvann. Pungdyr frosker lever på en rekke insekter og andre leddyr de finner i samme habitat.

Reproduksjon

Pungdyr frosker har en svært uvanlig metode for reproduksjon. Menn fange eggene som kvinnelige legger dem og deretter fertilizes dem som han skyver dem inn i poseen ligger på kvinnens tilbake. Eggene så utvikle innenfor poseen der de får riktig utviklingsmessige betingelsene gjennom kvinnens permeable huden. Kvinner synes å ha flere store støt på ryggen fra utviklingsland eggene under inkubasjonstiden. Når utviklet, vil hunnen betale de nylig skravert rumpetroll i sakte bevegelige vann, med bena bak for å presse ut noen etternølere ut av posen.

Miljøbelastningene

Konvertering av naturlige til landbruket bruker er sannsynligvis en av største driverne av pungdyr frosk befolkningsnedgang. Selv om disse froskene kan leve i landbruket miljøer, kan den hastigheten og omfanget som land blir konvertert være for mye for froskene å tilpasse. Andre presset som klima endre og miljøforurensning kan også være innflytelsesrik til sine innbyggere nivåer.

Interessante fakta

Evolutionarily, gir utvikling av marsupium posen avkom av denne arten en fordel over andre frosker. Ved å utvikle i kvinnelige, er avkom beskyttet mot rovdyr inntil de blir tadpoles og starte livet på egenhånd.