Hvordan å identifisere kvinnelige og mannlige Anoles

May 28

Anoles er en populær pet reptiler. Enkel omsorg, liten størrelse og interessante atferd sannsynligvis bidra til dette. I tillegg rase de lett i fangenskap. Det avgjørende første skrittet å formering anoles er å identifisere sitt kjønn. Dette gir noen mindre utfordringer, som det er flere forskjellige anole arter i pet handel. Denne artikkelen vil fokusere på de mest vanlige grønne anole. Imidlertid gjelder de samme generelle reglene andre arter i slekten som den brune anole, den cubanske anole og crested anole.

Instruksjoner

• Sjekk for størrelse. Anoles er dekket av hvit betyr kjønnene er generelt forskjellige størrelser. I grønne anoles nå modne menn vanligvis seks å åtte tommene i lengden. Kvinner generelt fortsatt under fem inches. Hvis anoles ikke modne, er størrelse ofte den eneste måten å dømme deres sex, menn er vanligvis større.

• Sjekk for en The. En dewlap er en dinglende fold av huden på halsen på noen øgler. I grønne anoles er det en stor rosa The. I kvinner, størrelsen på dewlap er enten sterkt redusert, eller helt borte - og det er aldri fargerike.

• Sjekk for en kam på hodet. Dette gjelder mindre den grønne anole, og flere andre arter i slekten. I alle anoles arter med en kam, vil bare mannlige ha den.

Tips og advarsler

  • Sexing umodne anoles er svært vanskelig. I dette tilfellet er den mest pålitelige indikatoren på kjønn.
  • Unngå håndtering anoles. Understreker dem og kan føre til dårlig helse.
  • Anoles er skarp, og noen mennesker er allergisk mot deres gift. Vær forsiktig når du håndterer.