Hvordan å ordne for MIDI lyd moduler

May 1

Hvordan å ordne for MIDI lyd moduler

Ordne musikk for MIDI er som å ha et orkester på din kommando. En MIDI lyd modul er elektronisk utstyr, musikksynthesizer - vanligvis i en boks og koblet til en datamaskin og/eller tastatur kontrolleren. Avhengig av modulen lyd, kan det gi overraskende realistisk instrumentelle lyder. Faktisk bruker mange profesjonelle komponister MIDI lage og spille inn etterligninger av deres arbeid før du fullfører en siste kommersiell musikk score. Ordne musikk ved hjelp av et tastatur, datamaskin og én eller flere MIDI lyd moduler kan åpne opp nye veier for å utvide kreativitet.

Instruksjoner

Koble modulen MIDI lyd

MIDI kontrolleren tastatur

Koble MIDI-grensesnittet på datamaskinen. De fleste kobles til via en USB-port. Hvis din ikke har det, kan du kontrollere materialet med grensesnitt for tilkoblingsinstruksjoner.

• Koble én av de fem-pinners pluggene fra datamaskinens MIDI-grensesnitt, koblingen utpekt til å motta data MIDI Out-terminalen på kontrolleren. MIDI-kontroller er vanligvis en elektronisk piano tastatur MIDI-terminaler er vanligvis på bakpanelet. Fem-pinners MIDI pluggen er på slutten av en kabel koblet til grensesnittet og kan bli preget med noe sånt som "Til MIDI Out".

• Koble den andre pluggen fra datamaskinens MIDI-grensesnitt, en utpekt til å hente data fra datamaskinen til MIDI i terminalen i en MIDI lyd modul. Pluggen kan bli preget med noe sånt som "Til MIDI In". Merk at hvis du bruker en tastatur-kontroller med egen lyd modul eller synthesizer innebygd, begge MIDI-plugger er koblet til tastaturet.

Bruke MIDI-keyboard for å input musikk

Installere en MIDI sequencer programvare på datamaskinen, hvis du ikke allerede har en, og konfigurere sequenceren å bruke de riktige MIDI inn og MIDI ut portene for sending og mottak MIDI data til og fra lydmodulen og kontroller. Dette gjøres vanligvis menyen Alternativer eller innstillinger, og er ofte referert til som "MIDI Setup". Sequenceren din skal vise hvilke MIDI-porter som er installert og gjør det enkelt å merke de aktuelle.

• Klikk på "Record"-knappen i sequenceren din. Mens du spiller musikk på tastaturet kontrolleren er musikken digitalisert og sendt til datamaskinen, der sequenceren kan du ordne musikk dataene i spor. Du kan spille inn musikk på 16 separate spor.

• Tilordne et MIDI-instrument for hver musikksporet vises i sequenceren din. Følg instruksjonene i brukerhåndboken for din bestemt sequencer. De fleste standard MIDI lyd moduler tilbyr et utvalg av 128 musikkinstrumenter. For eksempel kan du ha et piano spor pluss opp til ytterligere 15 spor med instrumenter som gitar, bass, strenger, trompet og perkusjon.

Overvåking MIDI musikkspor

Angitt MIDI-kontrollere (ikke det samme som en MIDI keyboard controller), som Merk volumet, pan, pitch svingen og pedal opprettholde og slipp. Du kan angi disse parameterne for hvert spor av musikk i sequenceren din, slik at du som arrangør å optimalisere hvert instrument samt balansere samlede resultatet.

• Klikk på sequencerens "Play"-knappen for å spille musikk sekvensert eller arrangert. Sequenceren din vil instruere datamaskinen til å sende musikk dataene gjennom datamaskinens MIDI Out port i din modulens MIDI i terminal. Hvis du vil forhåndsvise eller overvåke arbeidet, må du koble lyd modulen til lydanlegg, for eksempel en forsterker med høyttalere eller hodetelefoner.

• Lagre musikken til en fil når du er fornøyd eller ferdige arbeider med ordningen. Programvare sequenceren lagrer MIDI data til en Standard MIDI-fil med filtypen. MID eller. SMF. Senere kan du laste filene og spille av musikk, eller du kan fortsette å redigere og raffinering arbeidet.

Arrangering For mer enn ett MIDI lyd modul

• Koble en standard MIDI-kabel fra MIDI gjennom terminalen i en MIDI lyd modul MIDI in for en ekstra modul. MIDI-data vil bli sendt til modul 1, deretter videre til modul 2 gjennom den første modulen MIDI gjennom terminalen. På denne måten kan du par sammen flere lyd moduler og dra nytte av varierende instrumental lyd egenskapene til hver.

• Deaktivere MIDI kanaler som du ikke ønsker å bruke. Seksten kanaler med musikkdata flyte fra en modul til andre via MIDI gjennom portene. Så, hvis du vil bare spor 1 til 4 lyd på modul 1, la oss si fordi gitar og perkusjon lyder er bedre, men vil spor 5 til 16 lyd på modul 2, fordi strenger og messing er bedre, må du slå spor 5 til 16 på modul 1 og spor 1 til 4 på modul 2. Ellers konflikt lydene fra en modul med lyder som kommer fra en annen. I noen enheter styres dette fra modulen frontpanelet; noen sequencere tillate dette angis med programvaren.

Lydmikseren

Koble Audio Out-kontaktene på hver lyd modul til en mikser med forsterker, og lytt til musikken gjennom skjermer som høyttalere eller hodetelefoner. Nå kan du gjøre siste hånd i å balansere utdataene fra alle MIDI lydkilder.

Tips og advarsler

  • I dag, kobles de fleste datamaskiner til MIDI (Musical Instrument Digital Interface) via en USB-port. USB-kabelen kobler fra en datamaskin til en liten boks som inneholder grensesnittet, som behandler musikkdata, tillater toveis kommunikasjon mellom datamaskinen og elektroniske musikkinstrumenter. Kommer ut av grensesnittet er kabler på slutten som er funnet plugger for tilkobling til en MIDI-kontroller og en lyd modul som synthesizer. Den enkleste grensesnittet har to kabler, en med en MIDI Out-plugg (for å sende data fra datamaskinen) og en med en MIDI In plugg (for å motta data inn i datamaskinen). MIDI-programmer, for eksempel sequencere, bruk disse MIDI-portene for sending og mottak MIDI-data.
  • Merk at begrepet MIDI kontrolleren brukes i to ulike sanser; en er tastaturet eller andre elektroniske instrument som sender MIDI data til en datamaskin eller lyd modul, og den andre forstand refererer til musikalske parametere som volum, hastighet, pan, pitch svingen, og pedal opprettholde og slipp. En programvare sequencer lar brukeren spille musikk og ordne musikk i separate spor, tilordne et musikkinstrument til hvert spor. Når musikken spilles av, kan alle spor høres samtidig få effekten en instrumental ensemble. De fleste sequencere har grafikk som ser ut som opptak kontroller og kan inkludere knapper for "Spill", "Pause", "Record," "Stopp", "Frem" og "Spole tilbake".
  • Arbeide med elektronikk innebærer å være rundt høy spenning. Vær forsiktig når tilkobling og frakobling instrumenter, forsterkere, datamaskiner eller annet utstyr. For å unngå skade dyrt utstyr, alltid være sikker på at du kobler de aktuelle elementene sammen. Og alltid bruke en strømkilde med avansert overspenningsvern.