Hvordan finne navnet på en klassisk sang

May 5

Hvordan finne navnet på en klassisk sang

Klassisk musikk kan referere til en bestemt tidsperiode i musikkhistorien (ca 1750 til 1820) eller musikken til en lignende stil, inkludert verker av komponister i mange ulike sjangre og tidsperioder. I begge tilfeller er klassisk/klassisk musikk generelt tittelen ved sin første linje (for vokalmusikk) eller antall et verk (for instrumentalmusikk). Titlene på større fungerer som operaer, og vanlige kallenavn for stykker kan være vanskeligere å avgjøre.

Instruksjoner

• Bestemme viktigste musikksjanger: vokal eller instrumental? Vokalmusikk (dvs. musikk med sang), fortsette til trinn 2; for instrumental musikk (dvs. musikk uten sang), kan du fortsette til trinn 4.

• Lytt til begynnelsen av et vokal og Merk den første linjen. Dette vil nesten alltid være tittelen på et stykke, om ikke den eneste tittelen som den er kjent. (For eksempel stykket "Sous le dôme épais" fra Léo Delibes' opera "Lakmé" er kjent som det "blomst duett.) Siden den første linjen i stykker i fremmedspråk kan være vanskelig å analysere, kan du bruke dine kunnskaper om stykket komponist og generelt innhold for å begrense søket.

• Bestemme titlene på større vokal stykker basert på titlene på brikker i dem. For eksempel når du bestemme at tittelen på to stykker på et større verk er "For et barn er oss født" og "og ære for Herren," kan du søke etter opptak eller noter disse titler å bestemme at de er fra oratoriet "The Messias" av George Frederic Handel.

• Prøv å begrense sjangeren instrumentale stykker ytterligere basert på instrumentation (f.eks solo piano eller Strykekvartett) eller struktur (f.eks sonata eller fuge). Instrumentale stykker er generelt kjent med mye arbeid (f.eks Symfoni nr 9 av Beethoven) eller nøkkel (f.eks kanon i D av Pachelbel), men kan bli kjent med et kallenavn (f.eks "Overraskelse" symfoni av Haydn). Sammenligne dine opptak (eller minne musikk) med noter eller andre innspillinger med stykket tittel.

• Se noen kjent med klassisk musikk. Selv om hun ikke kan identifisere delen for deg, kanskje hun kunne hjelpe identifiserer komponist, tidsperiode eller type arbeid, innsnevring søket.

Tips og advarsler

  • Dessverre er det vanskelig å fastslå titlene på instrumentale stykker selv om du vet komponisten og skjemaet, siden mange var så produktiv. Haydn, for eksempel skrev over 100 symfonier, hver med flere bevegelser; Mozart skrev 41.