Typer av forfattere

December 22

Typer av forfattere

Du og din band har nettopp skrevet den største sangen i verden, og det har vært en hit på konserter. Det neste trinnet på agendaen er å få sangens demo innspilt og laste den opp til din favoritt sosiale nettstedet. Du må bli medlem av en utfører rettigheter organisasjon og lære forskjellige musikk opphavsretten lisensiering prosedyrer for å beskytte deg fra sangen hai der ute som kanskje ønsker å stjele din kreative eiendom.

Mekanisk med lisens

En mekanisk lisens er lisensiering av opphavsrettsbeskyttet musikalske komposisjoner for opptak, distribusjon og avtalt beløp per enhet produsert og solgt. Harry Fox byrået er en av viktigste mekanisk med lisens leverandører, arbeider på vegne av opphavsrettsinnehaveren musikk å lisensiere, samle og distribuere royalties (se ressurser).

Offentlig lisens

En utfører rettigheter organisasjon (PRO) som BMI, ASCAP og SESAC, opptrer på vegne av opphavsrettsinnehaveren musikk. De viktigste kjernen i organisasjonen utsteder lisenser til å utføre arbeidet i offentligheten. Organisasjonen fungerer også for å distribuere royalties skyldte til innehaveren av opphavsretten.

Synkronisering med lisens

Sette din opphavsbeskyttet musikk til tidspunkt audiovisuelt bilder eller film og video krever synkronisering lisens utstedt til produsent av arbeidet. Lisensen tillater produsent å bruke arbeidet sammen med sitt arbeid.

Digital ytelse i lydopptak

Dette er den nyeste musikken opphavsrett i den amerikanske lover om opphavsrett. Et selskap utsteder en eksklusiv rettighet eller lisens på vegne av opphavsrettsinnehaveren godkjenne digitale sendinger, for eksempel Internett streaming av opphavsrettsbeskyttet sammensetningen.

Skrive ut lisens

En print lisens autoriserer opphavsrettinnehaveren sammensetning å selge i papirformat, for eksempel notene eller folio. Skrive ut lisenser gå til selskaper som produserer og distribuerer trykt musikk. Selskapene deretter betale eieren av opphavsretten.

Utenlandske lisens

Utenlandske lisens skjer når en ekstern agent bruker mekaniske ytelsen, synkronisering og print lisens av opphavsretten eierens komposisjon i fremmed land og deretter betaler en prosentandel av royalties samlet fra hjemlandet opphavsrettsinnehaver eller musikkforlegger.