Yellowstone Wolf konflikten

September 4

Yellowstone Wolf konflikten

Den grå ulven var en gang en truet art grunn over jakt, men det har nå gjort et comeback på grunn av deres gjeninnføring til Yellowstone nasjonalpark.

Historie

Gray wolves var fraværende fra Yellowstone Park i nesten 70 år før blir gjeninnført i mars 1995. Selv om kontroversielle, programmet har vært svært vellykket og ulver har gjengitt i en svært rask tempo.

Betydning

Innføre ulver grå tilbake i Yellowstone Park har holdt elg, elg, fugl og små gnagere bestander balansert. Ifølge Yellowstone nasjonalpark nettstedet besøkende som kommer til se ulvene bringe i ytterligere $35 millioner til den lokale økonomien hvert år.

Konflikt

Bønder og Gårdbrukere var mot å bringe ulv tilbake til parken på grunn av frykt for husdyr tap. Jegerne var imot det. det begrenset områder de kunne jakte i parken, og de fryktet ulvene vil forårsake en stor nedgang i elg og elg bestander.

I dag

Den grå ulven er nå tatt av listen over truede dyrearter. Dette medfører konflikt med naturvernere som frykter jakt på den grå ulven kan igjen føre til dem å være truet.